Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İngiltere 7 Rus oligarkın da 15 milyar sterlin değerindeki varlığını dondurdu

İngiliz hükümeti, 7 Rus oligarkın ülkedeki varlıklarının dondurulmasına ve seyahatlerinin yasaklanmasına karar verildiğini de duyurdu. Hükümetten yapılan açıklamada, yaptırımların uygulanacağı…

İngiltere 7 Rus oligarkın da 15 milyar sterlin değerindeki varlığını dondurdu

İngiliz hükümeti, 7 Rus oligarkın ülkedeki varlıklarının dondurulmasına ve seyahatlerinin yasaklanmasına karar verildiğini de duyurdu.

Hükümetten yapılan açıklamada, yaptırımların uygulanacağı diğer oligarklar arasında En+ Group hisssedarı Oleg Deripaska, Rosnef Üst Yöneticisi Igor Sechin, VTB Bank Başkanı Andrey Kostin, Gazprom Üst Yöneticisi Alexei Miller, enerji boru hattı alanında çalışan Rus kamu şirketi Transneft’in Başkanı Nikolai Tokarev ve Bank Rossiya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Dmitri Lebedev’in olduğu bildirildi.

Söz konusu oligarkların Kremlin’e en yakın isimler olduğu belirtilen açıklamada, dondurulacak toplam varlıkların değerinin yaklaşık 15 milyar sterlini bulduğu bildirildi.

Açıklamada, 7 olgiarkın tüm varlıklarının dondurulmasına ek olarak, İngiltere’ye seyahat etmelerinin, şirketleri ile herhangi bir İngiliz şirketinin ya da vatandaşının iş yapmasının yasaklandığı kaydedildi.

İngiltere hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Chelsea’nin sahibi Abramovich’in, varlıklarının dondurulduğu, İngiltere’deki bireyler ve işletmelerle işlemlerinin yasaklandığı, seyahat yasağı ve ulaşım yaptırımlarının uygulandığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, “Abramovich, çelik şirketi Evraz, Norilsk Nickel’de hisse sahibi ve Chelsea FC’nin sahibi. Rus petrol şirketi Sibneft’in yüzde 73 hissesini 2005 yılında devlete ait gaz devi Gazprom’a 9,87 milyar sterline sattı. Net değeri tahmini olarak 9,4 milyar sterlin. 1990’larda Putin yönetiminde öne çıkan birkaç oligarktan biri.” bilgisi verildi.

Yapılan açıklamalara göre, Chelsea’nin futbolcu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetlerinin de önüne geçilmiş olundu.

 

Açıklamada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Putin’in Ukrayna’ya yönelik vahşi saldırısını destekleyenler için güvenli liman olamaz. Bugünkü yaptırımlar, Birleşik Krallık’ın Ukrayna halkına verdiği sarsılmaz desteğin son adımıdır. Sivillerin öldürülmesine, hastanelerin yıkılmasına ve egemen müttefiklerin yasadışı işgaline olanak sağlayanların peşine düşerken acımasız olacağız.” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler