Sosyal Medya

Döviz

İngiliz hükümetinin gelir vergisi planında geri adımı sterlini destekledi

İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng, önceki hafta açıkladığı “mini bütçe”de yer alan gelir vergisinin yüzde 45 olan en üst diliminin kaldırılması…

İngiliz hükümetinin gelir vergisi planında geri adımı sterlini destekledi

İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng, önceki hafta açıkladığı “mini bütçe”de yer alan gelir vergisinin yüzde 45 olan en üst diliminin kaldırılması planından beklenen geri adımı attı.

Kwarteng ve Truss hükümetinin bu plandan vazgeçecekleri bu sabah erken saatlerde İngiliz basını tarafından duyurulmuştu.

Maliye Bakanı Kwarteng gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Truss ile birlikte yaptıkları değerlendirmenin ardından yüzde 45 oranını kaldırma planında ilerlememenin en iyi yol olduğuna karar verdiklerini söyledi. Kwarteng, istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorularına “asla” yanıtını verdi.

Maliye Bakanı, yüzde 45 oranının kaldırılmasından vaçgeçilmesinin kendilerine ortaya koydukları büyüme paketine odaklanma imkanı vereceğini belirtirken, güçlü bir paket ortaya koymuş olduklarını da savundu.

Kwarteng, orta vadeli planlarını kasım ayı sonuna doğru ortaya koyacaklarını belirtirken bütçe öncesinde vergi indirimi olmayacağını da vurguladı.

Konuşmasında devet tahvili piyasasında yaşanların yüzde 45 vergi oranının kaldırılması ile çok ilişkili olmadığına inandığını ifade eden Kwarteng, ortaya koldukları planın daha fazla büyüme sağlayacağından emin olduklarını da belirtti.

Maliye Bakanı, hükümet olarak yeni kemer sıkma tedbirlerine odaklanmayacaklarını da ifade etti.

Vergi indirimlerinin bütçe ve enflasyonda açağı hasar nedeniyle dolara karşı pariteye doğru hareketlenen ve BoE’nin tahvil piyasasaına müdahale etmesine yol açan sterlin ise yeni haberlerle destek buldu. GBPUSD, İngiltere hükümetinin vergi indirim planı konusunda geri adım atacağı haberinin etkisiyle 1,1281 seviyesinde 22 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Parite halihazırda 1,1260 seviyesinden alıcı buluyor.

Dünya, Foreks

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler