Sosyal Medya

Döviz

ABD’de yavaşlama somutlaşıyor

ABD’de Tüketici Güveni Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyeye gerileyerek temmuzda 95,7 olarak açıklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi endeksin…

ABD’de yavaşlama somutlaşıyor
ABD’de Tüketici Güveni Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyeye gerileyerek temmuzda 95,7 olarak açıklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi endeksin 97 olmasıydı.Daha önce 98,7 olarak açıklanan Haziran ayına ilişkin endeks 98,4 seviyesine revize edildi.Veriler artan enflasyonun tüketici güveni üzerinde baskı yarattığını gösteriyor.  ABD’de TÜFE enflasyonu haziranda %9,1 ile 1981 yılının sonundan beri görülen en yüksek seviye olarak kayda geçmişti.

ABD’de yeni konut satışları da artan fiyatlar nedeniyle son iki yılın dibine indi. Konut fiyatlarındaki artışa ipotek kredisi faizi artışı da eklenince konut piyasasında zayıflama hızlanmakta.

ABD’de yeni konut satışları Mayıs’ta %8,1 düşüşle 590 bine geriledi ve beklenen 655 binin oldukça altında kaldı. Önceki ayın verisi de aşağı yönde revize edildi.

S&P CoreLogic Chase-Shiller ulusal konut fiyat endeksi yıllık %19,7 arttı. Nisan ayında artış %20,6 seviyesindeydi.S&P Dow Jones Indices Yöneticisi Craig Lazzara fiyat artışlarının çok yüksek seviyelerden hafifçe düştüğünü belirterek “Fed’in faiz artışları nedeniyle konut finansmanı daha pahalı hale geldi. Daha zorlu makroekonomik koşullar olağanüstü fiyat artışlarını çok uzun süre desteklemeyebilir.” dedi.

Bloomberg

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler