Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de perakende satışlar Temmuz’da değişmedi- ancak 3Ç22 büyümesine olumlu yansıyacak

ABD perakende satışları geçen ay otomobil alımlarındaki ve benzin fiyatlarındaki düşüşlerle durgunlaştı, ancak diğer kategorilerdeki artışlar tüketici harcamalarının esnek kaldığını…

ABD’de perakende satışlar Temmuz’da değişmedi- ancak 3Ç22 büyümesine olumlu yansıyacak

ABD perakende satışları geçen ay otomobil alımlarındaki ve benzin fiyatlarındaki düşüşlerle durgunlaştı, ancak diğer kategorilerdeki artışlar tüketici harcamalarının esnek kaldığını gösterdi.

Ticaret Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, genel perakende alımların değerinin, Haziran ayında revize edilmiş %0,8’lik bir sıçramadan sonra geçen ay sabit kaldığını gösterdi. Benzin ve otomobil hariç, perakende satışlar beklenenden daha iyi bir şekilde %0,7 arttı. Rakamlar enflasyona göre ayarlanmıyor.

Birçok Amerikalı için, benzin fiyatlarındaki önemli geri çekilme duyarlılığı artırdı ve muhtemelen başka yerlerde harcamak için nakit para serbest bıraktı. Buna rağmen, yaygın ve sürekli olarak yüksek enflasyon, çalışanların maaş çeklerini aşındırıyor ve birçoğunu ayak uydurmak için kredi kartlarına ve tasarruflara yaslanmaya zorluyor.

Benzin istasyonlarındaki satışlar Temmuz ayında %1,8 düştü ve Haziran ortasında görülen rekor seviyelerden gaz fiyatlarında istikrarlı bir geri çekilmeyi yansıttı. Motorlu taşıt ve parça satıcılarındaki alımlar %1,6 düştü.

Bloomberg Economics ‘e göre:

“Temmuz ayı perakende satış verileri, iki çeyrek daralmanın ardından üçüncü çeyrek GSYİH toparlanması için cesaret verici bir sinyal verdi. Azalan benzin fiyatları, tüketicilere çok ihtiyaç duydukları bir soluklanma fırsatı verdi ve bazı harcamaları yeniden yönlendirebildiler. ”

Bu arada, satışlar başka yerlerde toplandı. Rapora göre, 13 perakende kategorisinden dokuzu, inşaat malzemesi mağazaları, mağaza dışı perakendeciler ve elektronik de dahil olmak üzere geçen ay artış gösterdi. Temmuz ayından önce, genel perakende satışlar bu yıl her ay artmıştı.

ABD büyümesinin ana motoru olan tüketici harcamalarındaki geri çekilme, Federal Rezerv’in enflasyon mücadelesinde gerekli bir unsur. Politika yapıcılar, ekonomiyi fiyat artışlarını evcilleştirecek kadar soğutmaya çalışıyorlar, ancak durgunluğa neden olacak veya işsizlikte bir artışa neden olacak kadar değil. Çarşamba günkü rapor, merkez bankasının gelecek ay başka bir faiz artırımının boyutuna karar verirken göz önünde bulunduracağı birçok veri noktasından biri.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler