Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD işsizlik başvuruları mayıstan bu yana en dip seviyede

ABD’de İşsizlik Ödeneği Başvuruları Mayıs Ayından Bu Yana En Düşük Seviyeye Geriledi ABD işsizlik sigortası başvuruları üst üste dördüncü hafta…

ABD işsizlik başvuruları mayıstan bu yana en dip seviyede

ABD’de İşsizlik Ödeneği Başvuruları Mayıs Ayından Bu Yana En Düşük Seviyeye Geriledi

ABD işsizlik sigortası başvuruları üst üste dördüncü hafta boyunca düşerek mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Belirsiz bir ekonomik görünüme rağmen işçilere olan talebin sağlıklı kaldığını gösteriyor.

Çalışma Bakanlığı verileri perşembe günü, ilk işsizlik başvurularının 3 Eylül’de sona eren haftada 6.000 azalarak 222.000’e düştüğünü ve tüm tahminlerden daha düşük olduğunu gösterdi. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı bir anketteki medyan tahmin, 235.000 yeni başvuru idi.

Haftadan haftaya değişken hareketleri yumuşatan dört haftalık hareketli ortalama, temmuz ayının başından bu yana en düşük seviye olan 233.000’e geriledi.

Devlet yardımları için devam eden talepler, 27 Ağustos’ta sona eren haftada 36.000 artarak 1,47 milyona yükseldi.

Yaz aylarının çoğunda yaşanan dalgalanmalardan sonra, işsizlik başvuruları son haftalarda sıkı bir işgücü piyasasıyla tutarlı olarak düşüş eğilimi gösteriyor. ABD, ağustos ayında 300.000’den fazla iş ekledi ve açılışlar rekora yakın kaldı ve bu da işe alım için güçlü bir iştah olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte, Federal Rezerv on yılların en yüksek enflasyonunu evcilleştirmek için agresif bir faiz artırımı yoluna devam ettiği için istihdam artışı yavaşlayabilir. Başkan Jerome Powell, geçen ay yaptığı bir konuşmada, işçilere olan talebin arzı çok aştığı için işgücü piyasasının “açıkça dengesiz” olduğunu söyledi.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler