Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD ekonomisi soğudukça konut fiyatları üst üste üçüncü ay düştü

ABD konut piyasası Eylül ayında daha da geri çekildi ve fiyatlar bir ay öncesine göre %1,2 düştü. S&P CoreLogic Case-Shiller…

ABD ekonomisi soğudukça konut fiyatları üst üste üçüncü ay düştü

ABD konut piyasası Eylül ayında daha da geri çekildi ve fiyatlar bir ay öncesine göre %1,2 düştü.

S&P CoreLogic Case-Shiller endeksine göre, 20 büyük ABD şehrinde mevsimsellikten arındırılmış fiyat ölçüsü için üçüncü kez düşüş izlendi.

Konut piyasası Federal Rezerv’in enflasyonu düşürmek için gösterge oranını artırmasıyla daha yüksek borçlanma maliyetlerinin yükselmesiyle bu yıl hızla soğumaya başladı. Bu yıl ipotek oranlarının iki katından fazla artması, potansiyel alıcıları kenara itti ve talebi yavaşlattı, bu da satıcıların daha az mülk listelemesine neden oldu.

S&P Dow Jones Endeksleri’nin genel müdürü Craig Lazzara, Salı günü yaptığı açıklamada, “Federal Rezerv faiz oranlarını yükseltmeye devam ettikçe, ipotek finansmanı daha pahalı olmaya devam ediyor ve konut daha az uygun fiyatlı hale geliyor” dedi. “Zorlu bir makroekonomik ortam için devam eden beklentiler göz önüne alındığında, konut fiyatları zayıflamaya devam edebilir.”

Fiyatlar yıldan yıla yükselmeye devam ederken artış hızla yavaşlıyorlar. Ülke çapında konut fiyatları Ağustos ayında yaklaşık %13 artıştan Eylül ayında bir önceki yıla göre %10,6 arttı.

20 büyük ABD kentinden Miami ve Tampa, Florida’nın yanı sıra Charlotte, Kuzey Carolina, Eylül ayına kadar en büyük yıllık fiyat artışlarını kaydetti. San Francisco ve Seattle en zayıf kazanımlara sahipti.

Bloomberg

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler