Sosyal Medya

Döviz

Uzmanlardan YENİ   dolar/TL tahminleri

  Dolar/TL haftayı 14.85’te kapatırken, Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizlerinin yükselmesine tepki vermiyor.  Bazı kaynaklara göre kurda bu seviye…

Uzmanlardan YENİ   dolar/TL tahminleri

 

Dolar/TL haftayı 14.85’te kapatırken, Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizlerinin yükselmesine tepki vermiyor.  Bazı kaynaklara göre kurda bu seviye doğal değil, TCMB’nin gizli müdahalesi ile müdafa ediliyor. Uzmanlar arasında tartışma döviz kurunu bu şekilde çıpalamanın ne kadar sürebileceği üzerine.  Bu derlemede görüşleri alınan uzmanlar TCMB’nin bir noktada TL’nin değer kaybına izin vereceği görüşünde. Fitch  kredi değerlendirme kuruluşu da tahminleriyle bu görüşe destek verirken, TCMB’nin  Mart aylık Beklenti Anketinde yıl sonu dolar kuru tahmini TL16.70’e yükseldi.

 

Meriç Köyatası ve Selçuk Geçer’den yıl sonu dolar tahmini

 

Dolar kurunun nisanın ilk haftasında 16 TL’yi göreceği tahmininde bulunan Meriç Köyatası, “Ama burada durmayacak. 18 TL bandı mazide kalacak. Nisan’ın ilk haftasında ralli başlar diyorum mayısın ortasına kadar gider diyorum” tahmininde bulundu.

 

 

Dolar kuru için sene sonunda 29-30 TL olacağını iddia eden Meriç Köyatası, Selçuk Geçer’in de aynı tahmini yaptığını anımsatarak, “Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yılsonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık” dedi.

 

 

Geleneksel olmayan para politikası uygulayan Merkez Bankası’nın (TCMB), şubatta resmi tüketici enflasyonu yüzde 54,4’e yükselmesine rağmen politika faizini yüzde 14’te tutmaya devam ettiğini belirten Fitch, 2022’in başından itibaren görece sakin seyreden TL’nin, Ukrayna’daki savaşın başlamasıyla birlikte ek değer kaybı yaşadığını aktardı.

 

Fitch’in dolar/TL tahmini ise 2022 yıl sonu için 16, 2023 yıl sonu için 17,80 oldu.

 

 

Ekonomist Atilla Yeşilada’dan Dolar Tahmini: 20 TL’yi Görecek

 

Dolar kuru için tarih veren ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kuru tahmini için 18 ile 20 TL arası bir rakama dikkat çekti. Dolar kuru yorumuna Atilla Yeşilada şu şekilde konuştu:

 

“Ukrayna savaşı olmasaydı onun cari açığımız da bize getirdiği yük olmasaydı ve psikolojik olarak insanlarda tedirginlik yaratması olmasaydı belki bu seneyi bu sistemle çıkartabilirdik ama ben artık böyle bir umut görmüyorum. Yani hani eğer mayıs haziran ayında patlamazsa yaz aylarında döviz kuru yeniden patlayacak. TCMB beklenti anketinde katılımcıların yıl sonu dolar kuru tahmini 16,5. Ben bunu biraz aşırı iyimser buluyorum. Benim kafamda daha çok 18 ile 20 arasında bir dolar kuru hedefi var. Ekim’den itibaren duracağı tepe seviyemi o noktadan sonra geçen sefer KKM’yi icat ettiler. Belki şapkada başka tavşan vardır. Şapkada başka tavşan yoksa o zaman döviz kontrolüne geçeceksiniz. Durmaz ki bir kere gittikten sonra.”

 

 

Dolar tahminim 18-20 arası & FÖŞ, KKM’ye kaç puan verdi? & En geç yazın patlar! | Atilla Yeşilada

 

Rezervlerdeki düşüşe devam, şirketler dövizde alıcı

 

Andurand: Petrol 200 dolar/varilin üzerine çıkabilir

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler