Sosyal Medya

Döviz

Société Générale yıl sonu Dolar/TL tahminini yükseltti

Fransız bankası Société Générale (SocGen) ABD’de durgunluk riskinin artarak önümüzdeki aylarda yoğun gündem oluşturacağını beklediklerini açıkladı.  Beraberinde, aralarında TL’nin de…

Société Générale yıl sonu Dolar/TL tahminini yükseltti

Fransız bankası Société Générale (SocGen) ABD’de durgunluk riskinin artarak önümüzdeki aylarda yoğun gündem oluşturacağını beklediklerini açıkladı.  Beraberinde, aralarında TL’nin de bulunduğu birçok gelişen ülke para birimi ile ilgili beklentilerini dolar lehini değiştirdi.

Kurum’a göre 2022 sonunda Dolar/TL kuru 22,0 olacak.

SocGen stratejistleri tarafından hazırlanan raporda, ABD’de ekonomik büyüme beklentilerinin düşeceği öngürlmekte.  Zayıflayan Çin ekonomis ile brleştiğinde bu durumun özellikle kısa vadede gelişmekte olan ülke para birimlerinde ve büyüme seviyelerinde daha fazla sorun yaratacağını öngörüyor.

Banka Çin ekonomisinin toparlanmasında oluşacak zorlukların emtia fiyatlarında düşüş yaratabileceğini söylerken, bunun Türkiye gibi emtia ithalatçısı ülkelere emtia ihracatçısı ülkelerden daha iyi yansıyacağını ekliyor.

SocGen ekonomistleri ayrıca Latin Amerika ülkeleri para birimlerinin baskı altında kalmaya devam edeceğini belirtiyor. Banka Çin’de yuana yapılan müdahalenin son dönemde yaşanan kayıpların bir kısmını tersine çevirdiğini fakat yuandaki düşüş eğilimini tersine çeviremeyeceği öngördü.

Dünya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler