Sosyal Medya

Döviz

İnanılmaz!  Ama doğru,  Merkez Bankası’ndan iş dünyasına ‘Dolarını sat’ ricası?

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, iş insanlarının Merkez Bankası’ndan “Şu anda sıkışıklığımız var, bir miktar dolar satın” içerikli…

İnanılmaz!  Ama doğru,  Merkez Bankası’ndan iş dünyasına ‘Dolarını sat’ ricası?

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, iş insanlarının Merkez Bankası’ndan “Şu anda sıkışıklığımız var, bir miktar dolar satın” içerikli telefon çağrıları aldıklarını aktararak, “Bu tablo bana işlerin düzgün gittiğini anlatmıyor. Türkiye’nin artık her şeyi açık açık, çok net konuşması lazım” dedi.

 

 

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Bloomberg HT televizyon kanalında yer alan röportajında ilginç bir gelişmeyi anlattı. Birçok iş insanının Merkez Bankası’ndan aranıp “Bir miktar dolar satın” telefonu aldığını duyduğunu aktaran Güldağ, tanıdığı bir iş adamının yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı:

 

‘Minnettarız diyerek teşekkür etmişler’

“Türkiye’nin artık her şeyi açık açık, çok net konuşması lazım. Genç bir iş insanı anlattı, ‘Geçenlerde bir telefon aldım, önce şaka sandım’ dedi. Merkez Bankası’ndan birisi aramış, ‘Bir kısım dolar satmanızı istiyoruz’ demiş. ‘Bizim ihracatımız var, yakınlarda alım yapmamız lazım’ demiş. ‘Evet sizi çok yakından biliyoruz ama şu an bir sıkışıklık var, bir kısım dolarınızı satın’ demiş arayın. Onun üzerine ne yapıp edip bir miktar dolar satmış. Arayıp teşekkür etmişler, ‘Size minnettarız’ demişler. Bu tablo bana işlerin çok düzgün gittiğini anlatmıyor. Ben burada iş insanlarının bana aktardıklarını anlatıyorum, hiçbir katkı yok. Bu bana bir başarı tablosu gibi görünmüyor.”

 

 

Kaynak:  HalkTV

 

 

Fitch’ten yeni uyarılar: Türkiye’nin ekonomi politikası karışımı ülke kredi risklerini artırdı

 

TCMB rezervleri savurunca…BOTAŞ LNG alımlarını finanse etmek için Deutsche Bank’dan 929 milyon dolar kredi aldı

 

Mahfi Eğilmez: Dolar Euro Eşitliği Bizi Nasıl Etkiler?

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler