Sosyal Medya

Döviz

Goldman Sachs: TCMB’den her ay 1 puan indirim gelecek

Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıl sonuna kadar faizin tek haneli rakamlara düşmesi yönünde yaptığı açıklamaların ardından, Merkez Bankası’nın (TCMB) politika…

Goldman Sachs: TCMB’den her ay 1 puan indirim gelecek

Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıl sonuna kadar faizin tek haneli rakamlara düşmesi yönünde yaptığı açıklamaların ardından, Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan indirmesini beklediğini açıkladı.

“TCMB’yi para politikası duruşuyla bağlantısı olmayan bir kurum olarak gördüğümüz için, TCMB’nin faizleri düşürmeye devam edeceğini bekliyor ve yıl sonuna kadar her ay 100 baz puan büyüklüğünde faiz indirimi öngörüyoruz” diye yazıldı.

Golman Sachs ek olarak mevcut kısıtlayıcı finansman ve makro-ihtiyati politikaların seçimler yaklaştıkça belirgin şekilde gevşeyebileceği de belirtti.

TCMB’nin son iki ayda gerçekleştirdiği beklenmedik 100’er baz puan faiz indirimi ile şu anki politika faizi oranı %12’de. Sene sonuna kadar 300 baz puan indirmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifini verdiği %9’a varılacak. TÜFE enflasyonu ise şimdiki %83 seviyesinden Aralık ayında baz etkisiyle %68-70 aralığuna gerileyecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler