Sosyal Medya

Döviz

Ekonomist/yazar Şerif Oğuz’dan ürküten öngörü: ‘Dolar 22 TL’nin de üstüne çıkacak’

Dünya yazarı Şeref Oğuz, “dolar geldiği yeri unutmaz ve onun üstüne çıkmak konusunda ısrar eder” diyerek normalde piyasada 15,80 lira…

Ekonomist/yazar Şerif Oğuz’dan ürküten öngörü: ‘Dolar 22 TL’nin de üstüne çıkacak’

Dünya yazarı Şeref Oğuz, “dolar geldiği yeri unutmaz ve onun üstüne çıkmak konusunda ısrar eder” diyerek normalde piyasada 15,80 lira seviyelerinde olan doların 22 liraya kadar alıcı bulduğunu belirtti.20 Mayıs 2022 Cuma 18:26

 

 

Oğuz, ekonomide panik havası olduğunu ve iş çevresinin dolar bulmak için yarıştığını bununda fiyatı daha yukarıya çıkardığını söyledi.

 

 

 

Dolarda 22 lira seviyelerinin de yetmeyeceğini söyleyen Oğuz kur korumalı mevduat hesaplarının tutmadığını en kısa zamanda dövize endeksli tahvil uygulamasının yürürlüğe gireceğini açıkladı.

 

 

 

Dolar ve piyasalar hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şeref Oğuz, iktidarın sürekli para basarak piyasayı boğduğunu bunun sonunun da iyiye gitmediğini belirtti.

 

Oğuz, KKM takozunun yerine ÜFE ve TÜFE’ye endeksli yeni enstürmanların deneneceğini ama bunların da işe yaramayacağını belirterek “Artık arabanın freni patladı tek kurtuluşunuz faiz arttırmaktır” dedi.

 

Şeref Oğuz köşesinde de, “Öncelikle, dolar gördüğü yeri unutmaz. 18,6 TL’yi görmüştü ve FED’in de etkisiyle gözü yukarılarda. Kaldı ki arkasından enflasyon kovalarken yerinde sayması düşünülemezdi. Zaten özel sektör haftalardır 20 liranın üzerinden dolarize oluyor bile…” diye yazdı.

 

Kaynak: Haberdar.com

 

 

FÖŞ cevapladı:  Seçim dolar depreminden önce mi sonra mı?

Yurt içi yerleşiklerde döviz mevduatı 949,6 milyon dolar düştü

 

Alaattin Aktaş dövize el konulması ihtimalini yazdı

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler