Sosyal Medya

Döviz

Ekonomist Timothy Ash, T24’e konuştu: Mevcut politika TL’yi Haziran 2023’e kadar stabil tutamaz; Erdoğan kura ve anketlere bakarak erken seçime gidebilir

  T24’ün sorularını yanıtlayan Londra merkezli Bluebay portföy yönetimi şirketinin gelişmekte olan piyasalar masasından stratejist Timothy Ash, iktidarın mevcut ekonomi…

Ekonomist Timothy Ash, T24’e konuştu: Mevcut politika TL’yi Haziran 2023’e kadar stabil tutamaz; Erdoğan kura ve anketlere bakarak erken seçime gidebilir

 

T24’ün sorularını yanıtlayan Londra merkezli Bluebay portföy yönetimi şirketinin gelişmekte olan piyasalar masasından stratejist Timothy Ash, iktidarın mevcut ekonomi politikalarının TL’yi Haziran 2023’e kadar stabil tutabileceğini düşünmediğini, bu nedenle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı alacağını düşündüğünü belirtti. Ash, TL’nin stabil olduğu bir periyod yakalarsa ve anketlerde iyileşme görürse Erdoğan’ın Türkiye’yi sonbahar aylarında seçime götüreceğini savunuyor.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra’da gerçekleştirdiği temaslar sırasında görüştüğü isimlerden biri olan Ash, Nebati’nin Britanya’daki toplantılarında “iyi bir performans” sergilediğini belirtti. Nebati’nin Londra’da “uluslararası yatırımcıların Türkiye’de hoş karşılandığına dair ılımlı mesajlar verdiğini” belirten Ash, “Bakan Nebati iyi hazırlanmıştı, söylemek istediklerini iyi ifade etti, insanları dinledi” görüşünü dile getirdi.

 

Türkiye’nin yeni ekonomi politikasını aylardır sert bir dille eleştiren Ash’in toplantıyı “olumlu” bulduğuna dair mesajlar vermesi, bazı kişilerin “Ash duruş değiştirdi” demesine sebep olmuştu. Ash Nebati’nin söylediği bazı şeyleri “umut verici” bulsa da “Türkiye’nin ekonomi politikası konusunda görüşlerinin değişmediğini ve hâlâ başarılı olabileceğini düşünmediğini” ifade etti.

 

Ash’e Türkiye ekonomisinin farklı problemleri ile ilgili yönelttiğimiz sorular, sıklıkla aynı cevaba çıktı:

“Enflasyon yüzde 50’lerde, Merkez Bankası’nın politika faizi yüzde 14’lerde. Bu akla yatkın değil. Faiz oranları bu kadar düşükken enflasyonla mücadele etmek çok zor.”

 

Ash, Türkiye’nin eninde sonunda mevcut durumdan kurtulabilmek için faiz yükseltmek durumunda kalacağını; ayrıca olası bir Ukrayna-Rusya savaşının Türk ekonomisini çok olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

 

AKP’nin ilk 10 yılında ekonomide büyük başarılar yakaladığını vurgulayan Ash, partinin iktidardaki ikinci 10 yılında yaşanan ekonomik başarısızlıklar sebebiyle birçok uluslararası yatırımcının çok para kaybettiğini ve AKP’nin onların güvenini tekrar kazanmasının “imkânsız olmasa da zor olduğunu” belirtti.

 

Madalyonun diğer yüzünde ise tabii muhalefet var. Ash, “içinde Ali Babacan’ın da olacağı konuşulan, seçimden sonra yönetime gelebilecek olası ittifakın AKP iktidarının ilk 10 yılındaki başarılı ekonomi politikasına dönüleceği mesajı verdiği” değerlendirmesinde bulundu.

 

Alıntıdır, videoyu seyretmenizi dileriz.

 

Ekonomist Prof. Dr. Yereli: “Türkiye elindeki, şarjöründeki ve yedek şarjöründeki bütün mermileri boşalttı”

 

Hakan Kara: Hızlı bir rezerv artışı ile seçim için kalkan oluşturulmak isteniyor olabilir

 

Yönetilen kura geçiyoruz: TL’de kontrollü değer kaybına izin verecekler! | Erdal Sağlam

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler