Sosyal Medya

Borsa

Dolar yeniden kritik seviyenin üzerinde

Dolar/TL kurunda dün, 20 Aralık sonrasında bir ilk yaşandı. O tarihte 18,36 ile tarihi yüksek seviyeye çıkan kur, günün son…

Dolar yeniden kritik seviyenin üzerinde

Dolar/TL kurunda dün, 20 Aralık sonrasında bir ilk yaşandı. O tarihte 18,36 ile tarihi yüksek seviyeye çıkan kur, günün son işlem saatinde 18,08 liraya yükselerek yıl içi rekorunu kırdı ve yeniden kritik seviyenin üzerine yükseldi.

Dolar/TL kuru dün 18 liranın üzerine çıkarak 20 Aralık sonrası ilk kez kritik görülen seviyeyi aştı. Kur Fed’den gelen açıklamalar ve yurt içinde enflasyonun zirve yapmasının ardından yıl içi en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar yeni güne ise 17,96 liradan başladı. Euro kuru da 18,24 liradan değerleniyor. Ons altın fiyatı 1787 dolardan alıcı bulurken, gram altın fiyatlarındaki yükseliş de devam ediyor.

Dolar cephesinde Fed yetkililerinin enflasyona dair açıklamaları dolardaki düşüşü durdururken yurt içinde ise enflasyonun 24 yılın zirvesine çıkması TL üzerindeki baskının da devam etmesine neden oluyor.

Fed yetkilileri dün enflasyona dair açıklamalarda bulundular. Enflasyonda önemli bir düşüş işareti görülmediğini ve şu anda en temel mücadelenin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten söylemler Eylül’de 75 baz puanlık faiz artışını yeniden gündeme getirdi. ABD Dolar Endeksi 105 seviyesinde düşüşünü durdurdu ve dün 107 seviyesine yaklaştı. Kur bu sene başından itibaren yüzde 35 değer kazandı.

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler