Sosyal Medya

Döviz

Dolar ve Euro faiz kararı öncesi rekor kırdı

Dolar ve euro son dönemde tekrar atağa geçerken, Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağı bugün de yükseliş eğilimlerini sürdürmeye devam ediyor.…

Dolar ve Euro faiz kararı öncesi rekor kırdı

Dolar ve euro son dönemde tekrar atağa geçerken, Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağı bugün de yükseliş eğilimlerini sürdürmeye devam ediyor. Dolar, an itibarıyla 17,63 seviyesinden işlem görürken euro da, uzun zaman sonra ilk kez 18 seviyesini aştı.

Son haftalarda yeniden rekor tazelemeye başlayan dolar ve bir süredir düşüş eğilimi gösteren euro, tekrar atağa geçti. Dolar, dün aşmış olduğu 17,60 seviyesini de geçerek an itibarıyla 17,6377 seviyesinden işlem görüyor. Euro ise uzun zaman sonra ilk kez 18 seviyesini aşarak an itibarıyla 18,0363 civarından seyrediyor.

Dolar, önceki kapanışını 17,6025 seviyesinden yaparken euro, 17,9247’den yapmıştı.

Bugün piyasaları etkileyecek önemli faiz kararları var. Faiz artırımına gitmesi beklenen Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı kadar sıkılaşma adımları konusunda verilecek mesajlar da euro üzerinde etkili olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da faiz kararı bugün açıklanacak. Ekonomistler faizin yüzde 14’te sabit kalmasını bekliyor.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler