Sosyal Medya

Döviz

Dolar talebi durmuyor…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 15 Nisan ile biten işlem haftasına ait istatistikleri yayımladı. Verilere göre, son haftada hem hanehalkı hem…

Dolar talebi durmuyor…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 15 Nisan ile biten işlem haftasına ait istatistikleri yayımladı.

Verilere göre, son haftada hem hanehalkı hem de şirketler döviz alımı yaptı ve toplam döviz mevduatları 1,1 milyar dolar artarak 216,73 milyar dolar oldu.

Gerçek kişilerde döviz mevduatları son haftada 271 milyon dolar arttı ve mevduatlar 139 milyar dolar üzerine çıktı.

Tüzel kişilerde ise döviz mevduatları 848 milyon dolar arttı ve döviz mevduatları 77,65 milyar dolara çıktı.

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte üç hafta aralıksız yükselen ve 1 Nisan haftasında gerileyerek 8 Nisan’da yeniden yönünü yukarı çeviren döviz mevduatı 15 Nisan haftasında da parite etkisinden arındırılmış olarak 780 milyon dolar arttı. Tüzel kişilerin döviz mevduatı geçen hafta da parite etkisinden arındırılmış olarak 956 milyon dolar yükseldi.

TL mevduatlardaki yükseliş son haftada da devam etti. Kur Korumalı Mevduat (KKM) birikimi 756,6 milyar TL oldu. KKM ile beraber bankalarda bulunan TL mevduatlar 15 Nisan haftasında 58 milyon TL artarak 2 trilyon 530 milyara çıktı.

Toplam mevduatlar içinde dövizin payı %55,5 TL’nin payı ise %44,5 oldu.

Yabancı yatırımcı son haftada hem hisse hem de tahvil piyasasında alıcılı davrandı. Hisse senedinde 26,9 milyon dolarlık, tahvilde ise 36,8 milyon dolarlık alım yapıldı.

TCMB

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler