Sosyal Medya

Borsa

SABAH Bülteni: BİST-100’de görünüm olumlu, dolar/TL’de yukarı potansiyel zayıf

Piyasaların haftaya iyimser havada başladığını görüyoruz

SABAH Bülteni: BİST-100’de görünüm olumlu, dolar/TL’de yukarı potansiyel zayıf

BIST 100: Endekste hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 2897’ye yönelim ile tarihi zirvesini yenileyen endekste güçlü görünüm korunuyor. 2897 ve devamında 2910 hedef dirençler olarak öne çıkıyor. 2834 desteğinin üzerinde kısa vadeli yön yukarı kalmaya devam edecek, 2800 desteğinin üzerinde ise kısa vadeli görünüm olumlu; mevcut trade pozisyonları için takip edilebilir…
TL Bonolar: İçeride tahvil-bono faizleri karışık bir seyir izledi. Türkiye’nin risk primindeki düşüş olumlu yansıdı. Gösterge tahvil faizinde %19,90, 10 yıllık tahvilde ise %16,50 direnç seviyeleri olarak izlenebilir…
USD/TL: Dolar kuru 18 direncine doğru güç kaybına uğruyor. Kurun bu seviyenin altında kalması TL’de değer kaybetme eğiliminin ileri taşınmaması açısından takip edilebilir. 17,75 desteğinin altına yönelim ise gevşeme eğiliminin devamı için önemli…
EUR/USD: 1,0290 direncinin üzerine yönelen parite, ABD tahvil faizlerindeki yukarı tepki ile yeniden bu seviyenin altına geri çekildi. Paritede 1,0290 ve 1,0370 dirençler olarak geçerli. 1,02 ise ilk planda destek olarak izlenebilir…

Günün Öne Çıkanları:
• Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu ‘B2’den ‘B3’e düşürdü, not görünümünü ‘negatif’ten ‘durağan’a çevirdi…
• Çin Merkez Bankası ekonomiyi desteklemek için iki temel faiz oranında indirim gerçekleştirdi…
• Hazine 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek…
• İçeride 2Ç bilanço dönemi kapsamında PGSUS’un finansallarını açıklaması bekleniyor…

Yurtdışı borsalarda olumlu seyir korunurken, BIST 100 ise küresel risk iştahının yanı sıra içeride açıklanan bilançolar ile de tarihi zirvesini yeniliyor. ABD borsalarında kısa vadeli görünüm olumlu, Avrupa borsaları ise sıkışmasını yukarı tamamlamayı deniyor. Buna paralel bölge borsalarında yükseliş çabası görebiliriz. Haftanın gündemine baktığımızda; Çarşamba günü Fed Temmuz ayına dair toplantısının tutanaklarını yayımlayacak. Perşembe günü ise TCMB’nin faiz kararı takip edilecek.
Yükselen trendde hareket eden BIST 100 Endeksi rekor tazeleme eğilimi gösteriyor. Bu sabah endeksin hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurtdışı borsalarda da genel hava pozitif iken, endeks ile ilgili olumlu görüşümüzü koruyoruz. Ancak bu ayın başından beri endeksteki yükseliş hareketi nedeniyle bugünlerde gün içinde daha volatil bir seyir görebiliriz. 2897’nin üzerinde 2910 hedef direnç olarak öne çıkıyor. 2800 desteğinin üzerinde kısa vadeli yön yukarı kalmaya devam edecek; mevcut trade pozisyonlarının korunmasını ve trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.
TCMB’nin daha önce teminat politikasında yaptığı değişiklik ile beraber bankaların artan tahvil alımları içeride tahvil-bono piyasasına olumlu yansıyor. Öte yandan Türkiye’nin risk primindeki düşüş de tahvil-bono faizlerinde geri çekilmeyi destekledi. Gösterge tahvil faizinde %19,90, 10 yıllık tahvilde ise %16,50 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 647 seviyesinde bulunuyor.
1,0290 direncinin üzerine yönelen EUR/USD, ABD tahvil faizlerinin yukarı tepki vermesi ile yeniden bu seviyenin altına geri çekildi. 1,0290’ın üzerinde 1,0370 hedef direnç olarak izlenebilir. Ancak 1,0370 direncinin aşılması için ABD tahvil faizlerinde geri çekilme yaşanması gerekiyor. Dolar kuru bant içerisindeki hareketine devam ediyor. Kurun 18 direncinin altında kalması TL’de değer kaybetme eğiliminin ileri taşınmaması açısından takip edilebilir. 17,75 desteğinin altına yönelim ise gevşeme eğiliminin devamı için önemli.
Petrol fiyatları kısa vadeli dip seviyelerden yukarı tepki gösterirken, direnç seviyelerinde güç kaybına uğruyor. Brent petrolde 92,20 dolar ana destek seviyesidir. 97,70 doların üzerinde ise 102 direnç konumunda. Altın ons fiyatlarında olumlu görüşümüzü koruyoruz. 1800 doların üzerinde yükseliş ivme kazanabilir; 1815 dolar sonraki hedef seviyedir. 1752 dolar desteği üzerinde görünüm olumlu. Gram altın; altın onsun da katkısıyla yukarı yönlü seyrini koruyor. 1000 TL destek iken, 1043 TL hedef direnç olarak öne çıkıyor. Bu direncin aşılması yükselişin devamı için izlenebilir.
BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm güçlü. Ağırlıklı olarak tahvil-bono ile Eurobond yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

QNB Finansbank Bülteni

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler