Sosyal Medya

Borsa

JP Morgan: ABD Enflasyon verisi S&P 500 rallisini tetikleyebilir

JPMorgan Chase & Co’nun satış ve işlem masasının yaptığı tahminlere göre, ABD’de bugün açıklanacak TÜFE verilerinin beklentilerin altında gelmesi halinde…

JP Morgan: ABD Enflasyon verisi S&P 500 rallisini tetikleyebilir

JPMorgan Chase & Co’nun satış ve işlem masasının yaptığı tahminlere göre, ABD’de bugün açıklanacak TÜFE verilerinin beklentilerin altında gelmesi halinde S&P 500 endeksinde yüzde 10’a varan bir sıçrama yaşanabilir.

Satış ve işlem masasındaki ekibe göre, ekonomistlerin bugün açıklanacak Kasım ayı tüketici enflasyonu için beklentileri yüzde 7,3 seviyesine ve bu seviyenin altında bir oranın gelmesi S&P 500’de yüzde 5,5’lik bir yükselişi tetikleyebilir.

Bugün için en olası senaryonun ise TÜFE oranının yüzde 7,2-7,4 arasında gelmesi olduğunu belirten ekip, böyle bir senaryoda S&P 500’de yükselişin yüzde 2-3 arasında olacağını öngördü.

İşlemciler, ABD’de Kasım ayı yıllık enflasyonunun Ekim ayındaki yüzde 7,7’de veya üzerinde gelmesi halinde S&P 500 Endeksi’ne satış geleceğini, yüzde 7,8’i aşan bir oranın yüzde 5’e varan bir düşüşe yol açacağını da savundular.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler