Sosyal Medya

Borsa

INVEO PORTFÖY YOUTUBE KANALINDA ÇARPICI SÖYLEŞİLER

Inveo Portföy, kendi Youtube kanalında yeni programlar ve söyleşiler yayınlamaya başladı. Portföy yönetimi konusunda yıllardır faaliyette bulunan şirket mevcut Youtube…

INVEO PORTFÖY YOUTUBE KANALINDA ÇARPICI SÖYLEŞİLER

Inveo Portföy, kendi Youtube kanalında yeni programlar ve söyleşiler yayınlamaya başladı.

Portföy yönetimi konusunda yıllardır faaliyette bulunan şirket mevcut Youtube kanalını da daha aktif kullanmaya başladı.

Inveo Portföy Youtube kanalını yenilerken Paraanaliz ekibiyle birlikte çalışıyor. Şu anda oradaki söyleşileri tecrübeli gazeteci Dr. Cüneyt Akman bizzat gerçekleştiriyor.

Inveo Portföy Genel Müdürü Halim Çun, bu kanalı neden kurduklarını ve yeni programları neden başlattıklarını da finans okurları için anlattı.

KANALDAKİ PROGRAMLAR

Inveo Portföy’ün Youtube kanalında şimdilik düzenli olarak iki ayrı program yayınlanıyor. Bu iki programda her hafta yeni bölümler yayınlanıyor.

Kitap Dünyası programında ekonomi, finans ve fon yönetimi konusunda Türkiye’de yayımlanan kitaplar ve yazarları tanıtılıyor. Yazarlarla yapılan söyleşide kitabın önemi ve ne amaçla yazıldığı bizzat yazarının ağzından ekonomi ve finans okuyucusuna iletiliyor.

Kitap Dünyası kitap incelemeleri önemli ekonomi ve finans kitaplarını ortalama 10 dakikada hem de yazarının ağzından okuyucuya özetliyor. Bundan iyisi can sağlığı öyle değil mi?

Yeni başlayan kanalda şu ana kadar Eski Borsa ve TCMB Başkanı Yaman Törüner’in “Ekonomiyi Bir de Benden Dinleyin” kitabı geniş olarak incelendi. Aynı zamanda Törüner’in diğer kitaplarına da yayında değinildi. Yaman Törüner uzun yıllar boyunca ekonomideki kritik görevlerde edindiği tecrübeleri bu kitaba yansıtmıştı. Yurt dışında ekonomiyi takip eden okuyucuların en merakla okudukları kitapların başında Greenspan gibi ünlü merkez bankacıların, Fed başkanlarının hatıraları ve ekonomiyi yorumlayan kitapları gelir. Türkiye’de bu konuda herhalde ilk tanınmış örnek Yaman Törüner’in bu eseri. Yaman Bey şu anda hem kitap yazıyor hem de Akbank’ın yönetim kurulundaki görevini sürdürüyor.

Inveo Portföy’ün Youtube kanalındaki diğer bir kitap tanıtımı ise Ateşan Aybars’ın “Karmaşıklık Ekonomisi” adlı kitabı. Ateşan Aybars yıllardan beri başta teknik analiz olmak üzere yatırımın teori ve pratiği üzerine çeşitli kitaplar yazmış, finans dünyasının yakından tanıdığı bir isim.

Karmaşıklık Ekonomisi ise bilimin şimdiki girdiği evreyi gayet kolay anlaşılır biçimde anlatmayı başaran bir kitap. Özellikle ekonomi ve finans teorisi ile ilgilenenler (“biz pratiği ile ilgileniyoruz ne yapalım teorisini” diyen olursa hatırlatalım teori olmadan pratik de yapılamaz!) Karmaşıklık Ekonomisi kitabını muhakkak okumalı. Adına bakmayın kitap ne karmaşık, ne de karışık; gayet kolay anlaşılıyor.

Ama onu okuduğunuzda ekonomi ve finans hiç de bize anlatıldığı gibi değilmiş diyeceğinize eminiz.

https://youtu.be/lkTNtMFp-0M

 

PARANIN AKLI

Inveo Portföy Youtube kanalında bir diğer önemli program da Paranın Aklı adını taşıyor.

Paranın Aklı programında ekonomi ve finansla ilgilenen herkesi tanımak istediği ekonomi dünyasının yerli ve yabancı ünlü isimleri ile tanışacaksınız; onların hem güncel hem geleceğe yönelik stratejik yorum ve görüşlerini dinleyeceksiniz. Üstelik bütün bunları yirmi dakika ile yarım saat gibi makul bir sürede yapabileceksiniz.

Paranın Aklı programının ilk konuğu Eski Borsa ve TCMB Başkanı Yaman Törüner’di. Bölüm Dünya ve Türkiye Para Sistemi Nasıl Kurtarılabilir?” başlığını taşıyor.

O programda size tavsiyemiz özellikle 16.08. dakikadaki “ABD ve Türkiye’deki Açık Piyasa İşlemleri Arasındaki İki Büyük Fark” alt-bölümünü mutlaka izlemeniz. Bu sadece 1,5 dakikalık alt-bölümdeki bilgileri Yaman Törüner ilk defa Inveo Portföy kanalında açıkladı. Eğer finansla ilgileniyorsanız bu 1,5 dakika sizin için paha biçilmez değerde olabilir.

Paranın Aklı’nda Yaman Törüner’in bir diğer ilk kez açıkladığı görüş ise “Doların Hegemonyası Nasıl Yıkılır? Törüner Formülü Açıklıyor” alt-bölümünde yer alıyor.

Burada açıklanan altına dayalı Türk Lirası sistemi, altına dayalı ruble veya yuan sistemi tecrübeli bir merkez bankası başkanı tarafından önerilince çok daha dikkatli dinlenmeyi hak ediyor. Peki bu nasıl yapılacak? Törüner onun da pratik metodunu anlatıyor; böyle bir sistemin dünya ekonomisine getireceğini düşündüğü faydaları da… Bu önemli bölüm de sadece 6 dakika kadar sürüyor.

Yaman Törüner’in söyleşisinde diğer iki alt bölümün içerikleri de bugünlerde ekonomi politikasını tartışanlar için çok önemli: “Faiz Yükseltmek Çare mi? Törüner Hangi Tedbirleri Tavsiye Ediyor?” ve “IMF’YE Gidilmeli mi?”

Paranın Aklı’nda son derece ilginç bulacağınız bir söyleşi de Ateşan Aybars’la yapılmış “Teknik Analiz-Portföy Yönetimi İlişkisi” bölümü. Ateşan Aybars şüphesiz Türkiye’ye teknik analizi tanıtan ve bu konuda eser vermiş, çok sayıda eğitim vermiş önde gelen isimlerden biridir. Fakat teknik analiz hakkında bu 14 dakikalık bölüm pek çok “teknikçi”yi bile şaşırtacak son derece önemli tezler içeriyor. Gerçekten de teknik analizin kuvvetli ve zayıf tarafları, teknik analizi nasıl kullanmak gerektiği, formasyonların anlamı, tüm bunların risk yönetimi ve portföy yönetimiyle ilişkisi bu konuşmada kısa ama özlü biçimde ifade edilmiş.

Muhakkak izlenmeli diyoruz.

Yeri gelmişken dünya ekonomisinde neler olup bittiğini, yakında nelerin olabileceğini ve bütün bu muhtemel gelişmelerin Türkiye piyasalarını nasıl etkileyeceğini işinin ehli bir profesyonelden, Inveo Portföy Genel Müdürü Halim Çun’dan dinlemenin sırası gelmiş olabilir. “Dünyada Yatırım Ortamı Nereye Gidiyor?” adlı16 dakikalık bu bölüm sizi Youtube’da sık rastlanan sansasyon peşindeki yatırım yorumcularının paranıza vereceği zararlardan pekala koruyabilir.


Youtube’da doğrudan kâr değil esas olarak yatırımcıyı bilgilendirme amaçlı bu kanalı takip etmenizi, abone olmanızı öneriyoruz.

Kanal konusundaki fikir ve önerilerinizi hem kanala yorum olarak yazabilirsiniz hem de Paraanaliz maillerine gönderebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler