Sosyal Medya

Borsa

Güne başlarken Borsa,  döviz ve enerji piyasalarında ne bekleniyor?

  Ahlatçı Yatırım:  BIST100 endeksinde açılışın pozitif yönde olmasını beklemekteyiz… BIST100 endeksi, dünkü işlemleri %1,57 oranında yükseliş ile 2.206,5 puandan…

Güne başlarken Borsa,  döviz ve enerji piyasalarında ne bekleniyor?

 

Ahlatçı Yatırım:  BIST100 endeksinde açılışın pozitif yönde olmasını beklemekteyiz…

BIST100 endeksi, dünkü işlemleri %1,57 oranında yükseliş ile 2.206,5 puandan kapattı. Endeks gün içinde 2.181-2.220 aralığında hareket etti. Güne yukarı yukarı boşlukla 2.181 puandan başlayan endekste, Rusya-Ukrayna müzakerelerinden olumlu haber akışı ve geri çekilen petrol fiyatlarının etkisi ile pozitif görüntü arttı. Dün özellikle havacılık sektörüne gelen güçlü alımlar endekse destek verdi. Son iki haftaya yakın süredir hedeflenen 2.200 puan üzerine yerleşen endekste orta vadeli olumlu görüntü güç kazandı. Gün sonunda 2.185 puana yükselen 5 günlük AO ilk destek ve stop-loss olarak izlenebilir.

Endekste yükseliş trendinin devam etmesi için 2.200 üzerinde kapanışlar önem arz etmektedir. Endeksin 2.200 üzerinde güç kazanması halinde ilk etapta, 2.250-2.300 dirençleri test edilebilir. Bu bölge üzerinde ise 2021 yılı aralık ayında test edilen TL bazında zirve seviyesi olan 2.406 puan hedefe girebilir. Aşağı yönde 2.185, 2.170 ve 2.150 kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir.

Dün endeksteki yükselişin ivme kazanması ve dolar/TL kurundaki geri çekilmenin etkisi ile endeks dolar bazında en yüksek 1,52 centi test etti. Günü 1,50 cent üzerinde kapatan endekste, bu seviye üzerinde kalınması orta vadeli görünüm açısından önemli. Dün gelen alımların etkisi kısa vadeli teknik görüntü pozitife döndü. Orta vadeli teknik göstergesi MACD ise sıfır çizisi üstünde AL konumunu güçlendirdi. Küresel borsalarda dünkü pozitif havanın ardından bu sabah karışık yönde hareket edilmektedir. İstanbul’daki Rusya-Ukrayna müzakere görüşmelerine yönelik somut gelişmelerle artan küresel risk iştahı zayıfladı.

 

A1 Capital: BRENT

Brent Petrol’de dün sert volatil bir seyir izlendi. Gün içinde 102$’a kadar geri çekilme yaşanırken, sonrasında tepki hareketleri etkili oldu ve %2 oranında değer kazanımı ile 108.80’den kapanış gerçekleşti.

Dün etkili olan tepki hareketlerine rağmen sabah saatlerinde zayıf bir seyir izleyen Brent Petrolün kısa vadeli göstergelerinde güç kaybı sürüyor.

Gün içi hareketlerde 106 ve 102$ seviyeleri ilk destekler olarak takip edilebilir. Orta vadeli yükselen trendin alt bandı olan 102$ seviyesi daha önemli destek konumunda 112.50 ile 116$ seviyelerini ise kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz.

 

Gedik Yatırım: BIST-100 Güne Başlangıç ve Strateji

 

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki görüşmesinin ardından gelen yapıcı açıklamalar risk iştahını desteklerken küresel hisse piyasalarında alımların güç kazandığı görüldü. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve yurt dışı piyasalarda etkili olan pozitif seyrin katkısıyla BIST-100 Endeksi dün günü %1,57 oranında yükselişle 2.206,50 puandan tamamladı.

ABD borsaları günü %1’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

 

Endeks kapanışında 14,64 – 14,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 14,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

 

BIST-100 Strateji

Son günlerdeki zayıf seyir, dün yurtdışı piyasaların desteği ve Ukrayna ile Rusya arasında İstanbul’da devam eden müzakerelerin olumlu seyri ile yerini alımlara bıraktı. Dünkü alımlarla birlikte endeks geçtiğimiz haftaki zirvelerini geçerken, bu yükselişin hacim artışı ile birlikte gelmesi de olumlu oldu. Endeksin kısa vadede 2.203 üzerinde kalması pozitif görünümün devamı açısından önemli olacaktır. Dünkü gün içi zirve olan 2.220’nin aşılması ile birlikte bugün gün içinde alımlar yeniden hız kazanabilir.  Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 2.203 üzerinde 2.261 tarihi zirveler öncesinde izleyeceğimiz ara direnç konumunda bulunuyor. 2.261’in geçilmesi endekste yeni zirve görülme olasılığını artıracaktır.

 

Önemli Sektör Şirket Haberleri

EPDK, elektrik üretim santralleri için azami uzlaştırma fiyatını belirledi. Buna göre, doğalgaz ve ithal kömür santralleri için tavan fiyat 2.500 TL/MWh (171 USD/MWh), diğerleri için 1.200 TL/MWh olarak belirlenmiştir. Bu kararla, enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesi hedeflenmektedir. (NÖTR)

 

EMLAK KONUT / EKGYO 29.03.2022 12:49:10 (1) İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi sözleşmesi kapsamında geliştirilen Büyükyalı projesinde yer alan 368 adet bağımsız bölüm, KDV Dahil 2.908.317.000 TL toplam bedel ile vadeli olarak Yüklenici Özak Yenigün Ziylan İş Ortaklığı tarafından satın alınmıştır. (SINIRLI POZİTİF)

 

USD/TRY

Dün Rusya ile Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki barış müzakereleri takip edildi. Heyetlerden gelen yapıcı açıklamalar sonrası dolar endeksinde düşüşler ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazandığı görüldü. Diğer taraftan ABD’de tüketici güveni mart ayında 107.2 seviyesine yükselirken, JOLTS açık iş sayısı şubat ayında 11,266 bin olarak açıklandı. Yurt içinde ise TCMB Başkanı Kavcıoğlu, barış ortamının tesis edilmesi ve baz etkilerinin ortadan kalkması ile dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngördüklerini bildirdi. Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, ABD’de ise büyüme ve ADP özel sektör istihdam değişikliği izlenecek. Dün düşüş eğiliminin hakim olduğu Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 14,61’li seviyelerde bulunuyor.

 

Ak Yatırım’dan Ereğli için  yeni öneri

 

Garanti Yatırım BBVA Strateji:  Dünya  borsaları ve Borsa İstanbul’da 1ci çeyrek kapanırken

 

Mahfi Eğilmez cevapladı:  Dolar Niçin Yükselişte?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler