Sosyal Medya

Borsa

Borsa Tayvan gerginliğinden etkilenir mi?

ABD piyasaları direnç seviyelerinden kar satışları ile günü sınırlı bir şekilde düşerek kapadı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin Tayvan’a inmesi…

Borsa Tayvan gerginliğinden etkilenir mi?

ABD piyasaları direnç seviyelerinden kar satışları ile günü sınırlı bir şekilde düşerek kapadı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin Tayvan’a inmesi ile birlikte ABD-Çin ilişkileri konusunda yeni bir gergin döneme giriyor olma ihtimalimiz yüksek. Bunun şiddetini şimdiden söylemek zor. Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamaların seyri ve olayların nereye everileceği bu konuda belirleyici olacak.

İlk başta bakıldığında ABD piyasalarının bu gelişmeye fazla sert tepki vermediğini izledik. Ancak piyasalar hemen tepki göstermeyecektir. Gelişmeleri takip edecektir. Yine de kısa vadede ABD borsaları haftalık ortalamalarına gelmişti ve bir kar realizasyonu ihtiyacı vardı. Tayvan gelişmesi bunun için iyi bir bahane olacak görünüyor. Birkaç gündür süren pozitif görünüm yerini daha savunmacı bir seyre bırakabilir.  Aynı düşünce Borsa İstanbul içinde geçerli.

Günlük ortalamalarından uzaklaşan endekste kar satışı isteği de artmış durumda. 2685 direncini test eden endekste bu seviyelerden satışların geldiğini izledik bile. Küresel görünüm BIST100 endeksin de bir miktar etkili olabilir. Bilanço dönemi devam ediyor ve hisse bazlı hareketler yine ön planda kalmaya devam edecektir. Bugün içeride Temmuz ayı TÜFE verisi izlenecek. Beklentilerin üzerinde gelebilecek bir veri TL üzerinde baskı yaratabilir. Dışarıda ise Hizmet PMI verileri takip edilecek.

 

ŞİRKET HABERLERİ

 

DESA: Deri modasına yön veren ve Türkiye’nin deri mamülleri konusunda öncü markası olan DESA, lüks segmente hitap eden dünya markaları ile olan ilişkisini geliştirmek için İtalya’da Via Erbosa, 23 Porrena, Poppi AR, 52014 Italy adresinde üretim tesisi kurulması için kira sözleşmesi imzalamıştır.

 

AKSEN: 2022 yılı hesap döneminde finansal tabloların bağımsız denetimini gerçekleştirmek üzere DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. (Deloitte Touche Tohmatsu Limited Şirketi’nin bir üyesi)’nin seçimine ilişkin Genel Kurul kararı 2 Ağustos 2022 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil ve ilan edilmiştir.

 

GCM Yatırım

 

OBASE’in Halka Arzına 300 Binin Üzerinde Yatırımcı Katıldı

 

TL ticari krediler döviz borcu kapatmaya gitti

 

ANALİZ:  Piyasalar Pelosi’nin  Tayvan ziyaretini izliyor

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler