Sosyal Medya

Borsa

Borsa analiz: Banka hisselerinde taşlar  yerine oturmadı

BİST-100'de çalkantı sürecek

Borsa analiz: Banka hisselerinde taşlar  yerine oturmadı

‘’GÜNLÜK BORSA YORUMU’’

 

Endeks günlük kazançlarını seansın son saatlerinde geri verdi. Banka hisselerinde gelen satışlar yine etkili oldu. Gün boyu güçlü kalan sanayi endeksi için de aynı yorum yapılabilir. İşbankası ve Denizbank’ın ardından Kamu bankalarının da MIR ödeme sisteminden çıkması, ABD’nin yaptırım baskısının oldukça güçlü olduğunu gösteriyor. Son durumda MIR sisteminde hiçbir banka kalmamış durumda. Normal şartlarda bu haberlerin rahatlatıcı bir etkisi olması beklenebilir. Ancak halen banka hisselerinde taşların yerine oturduğunu söylemek zor. TSKB’de tabanın çözüldüğünü görsek bile, SKBNK ve ISGYO hisselerinde halen taban serisi devam ediyor. Cuma günü VIOP’da vade sonu olması nedeni ile birkaç günlük seyirler önemli olabilir. BIST100 halen 22 günlük ortalamasının üzerine yerleşemedi. Bankalardaki toparlanma devam ederse bir şansı olabilir. Sanayi hisselerinde 3.çeyrek bilanço beklentileri hisse bazlı hareketlere neden olmaya devam edebilir. Bugün ECB Başkanı Lagarde konuşması izlenirken, yurtiçi ve yurtdışında önemli veri akışı bulunmuyor. Bankaların MIR sisteminden çıkması ile ilgili siyasi cepheden gelmesi olası açıklamalar izlenecek.

 

Dünya Piyasaları: “Dolar endeksi yükselirken, Asya’da satışlar hızlandı

Dün ABD’de piyasa beklentisine göre güçlü düzeyde oluşan konut ve tüketici güveni rakamları Dolar endeksine destek oldu. Öte yandan bazı FOMC üyelerinin enflasyonla mücadele ve faiz artırımını destekleyen açıklamaları, Dolar endeksinin Nisan 2002’den bu yana en yüksek seviyelerine ulaşmasını sağladı. Asya borsaları ise hafta ortasına hızlanan satışlarla başladı. Japonya ve Hong Kong’da endeks 2%’nin üzerinde kayıp yaşadı.

 

ABD endeks vadelileri de negatif bölgede seyrediyor. Nasdaq 1%’e yaklaşan kayıplar düşüşe liderlik ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise 4%’ün hemen altında yoğunlaşmış durumda.

 

FOMC üyelerinden Bullard ve Kashkari, mevcut agresif para politikası sürecini destekleyen açıklamalar yaptı. Bugün ise Fed Başkanı Powell ile yine Bullard’ın açıklamaları takip edilecek.

 

Öte yandan Avrupa ile Rusya arasında enerji konusundaki gerilim sürüyor. Dün Kuzey Akım hattında sızıntı nedeniyle sevkiyatın durması sonrasında Avrupa doğalgaz fiyatları tekrar yükselişe geçti.

 

ABD: Askıdaki konut satışlarında gerileme sürüyor”

ABD’de resesyon riskinin ölçülmesi için takip edilen konut sektöründe zayıflık devam ediyor. Askıdaki konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 19,89% gerilemişti. Satışlar önceki aya göre ise 1% gerilemişti. Ağustos ayında satışlardaki gerilemenin ivme kaybı yaşasa da devam etmesi bekleniyor.

 

 

Kaan Kutsar, GMC Yatırım

 

Şok Marketler için AL önerisi: Yükselme potansiyeli yüzde 54

 

Doç Dr Evren Bolgün: Kamu görevlileri BİST’e yatırım olsun diye  suç işledi

 

Resesyon petrol fiyatlarını vurdu!

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler