Sosyal Medya

Borsa

BİST-100:  Hızlı yükselen banka ve havacılık hisselerinde dikkatli olun

Borsa endeksinde rekor kapanış aldık. Endeks geçen hafta %6.1 gibi agresif bir yükseliş gösterdi. Banka hisselerindeki yükseliş öne çıkarken Banka…

BİST-100:  Hızlı yükselen banka ve havacılık hisselerinde dikkatli olun

Borsa endeksinde rekor kapanış aldık. Endeks geçen hafta %6.1 gibi agresif bir yükseliş gösterdi. Banka hisselerindeki yükseliş öne çıkarken Banka endeksi %13 gibi hızlı bir yükseliş kaydetti. Genel olarak pozitif hava devam ediyor. BIST100 endeksinde sert yükselişin ardından kar satışları görebiliriz veya daha yatay seyirler oluşabilir. 2685 seviyesi pozisyonlar için stop loss alınabilecek bir destek olabilir. Bu arada bilançolar gelmeye devam ediyor ve bu hafta oldukça yoğun bir bilanço takvimi alacağız.

Geçen hafta İletişim sektörü hisselerinde güçlenmelerin başladığını izledik. Enflasyonu ilk çeyrekte finansallarına sınırlı yansıtabilen sektörde ikinci çeyrekte daha güçlü bilançolar bekleniyor. Ancak hızlı yükselen banka ve havacılık hisselerinde dikkatli olmakta yarar var. Bugün önemli bir veri akışı beklenmiyor.

 

ŞİRKET HABERLERİ

 

GESAN: Şirketimiz, SAKARYA ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 05/08/2022 tarihinde gerçekleştirilen SEDAŞ-DAM-87-22-380 İhale Kayıt Numaralı ‘’RMU’LU TAM DONANIMLI BETON KÖŞK ALIMI İŞİ” konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek, ihalede 1. olmuştur. İhalede teklif edilen toplam bedel 900.000, -USD’dir. (Dokuzyüzbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 16.170.300, -TL’dir.)

 

YEOTK: Bilindiği üzere Şirketimiz ortakları 29.07.2022 tarihinde mevcut ortaklık oranlarında değişiklik yaratmayacak şekilde 24.000.000 adet hissenin %9,5’luk kısmını ” Borsada İşlem Gören Tipe” dönüştürmüştür. Bu kez 03.08.2022 tarihinde yapılan bedelsiz sermaye artışı sebebi ile bölünerek hesaplara yansıyan hisselerinde kaydı ortaklar tarafından yaptırılmıştır. Bu kayıt borsada işlem gören hisse miktarında bir değişiklik oluşturmamıştır.

 

OZRDN: Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Özerden Plastik”) paylarının zorunlu pay alım teklifi yoluyla Naci Tamer Özerden tarafından devralınmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu (“SPK”)’na yapılmış olan başvuru, SPK’nın 21.07.2022 tarih ve 38/1079 sayılı toplantısında olumlu karşılanmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği kapsamında Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Özerden Plastik’in sermayesini temsil eden halka açık diğer payların sahiplerine 25 Temmuz 2022 – 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılan zorunlu pay alım teklifi süreci tamamlanmıştır. Zorunlu Pay Alım Teklifi sürecinde pay alım teklifine karşılık veren yatırımcı olmamıştır.

 

SASA: Daha önce kamuoyuna duyurduğumuz Adana-Seyhan tesislerimizde gerçekleştirilecek Elyaf Üretim Tesisi ve Tekstil Cipsi, Şişe Cipsi, Pet Cipsi Üretim Tesisi (Yeni PSF ve MTR Tesisleri) yapım işleri için Tekfen Holding A.Ş.’nin bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir. Projenin mobilizasyon dahil toplam süresi 25 ay olup proje bedeli vergiler hariç 61 milyon USD’dir.

 

GESAN: Şirketimiz, Coca-Cola İçecek A.Ş.’nin Isparta ve Köyceğiz/Muğla’da bulunan tesislerine, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 5.1.c maddesi kapsamında Çatı Öztüketim Güneş Enerjisi Santralleri yapılması hususunda Coca-Cola İçecek A.Ş.’den resmi sipariş almıştır. Isparta Projesi için sipariş bedeli vergiler hariç 1.225.000, -USD’dir. (Birmilyonikiyüzyirmibeşbin, Amerikan Doları) Köyceğiz/Muğla Projesi için sipariş bedeli vergiler hariç 630.000, -USD’dir. (Altıyüzotuzbin, Amerikan Doları) Sipariş bedelleri toplamı 1.855.000, -USD’dir. (Birmilyonsekizyüzellibeşbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile sipariş bedelleri toplamı 33.332.495, -TL)

 

Kaynak:  GCM Yatırım

 

 

ANALİZ:  BİST100’de 2.480’in üstünde kalındıkça bilanço döneminin etkisi ile yukarı trend sürer

 

TL’na Putin desteği

 

Dr. Artunç Kocabalkan – Atilla Yeşilada : Toslamak ne demek?

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler