Sosyal Medya

Borsa

Bank of America: Borsa yüzde 7 artmaya hazır

Bank of America Cuma günü yayınladığı bir notta, borsanın mevcut seviyelerden %7 artmaya hazır olduğunu belirtti. Bank of America’nın Bull…

Bank of America: Borsa yüzde 7 artmaya hazır

Bank of America Cuma günü yayınladığı bir notta, borsanın mevcut seviyelerden %7 artmaya hazır olduğunu belirtti.

Bank of America’nın Bull & Bear göstergesi bu hafta 0,4’e düştü. BoA notunun belirttiği üzere bu düşüş yatırımcıların faydalanması gereken aşırı karşıt bir “satın alma” bölgesini temsil ediyor. Nota göre, devam eden ralli S&P 500’ü 4.400 seviyesine taşıyacak.

Ancak bu seviyelerde, Bank of America uzun vadeli düşüş trendinin devam etmesini beklediğinden, yatırımcılar borsayı açığa almalı. Banka haftaki “Flow Show” notunda “Ayı rallisi SPX 4400’e kadar devam ediyor, ardından kısalıyor” yorumu yapıldı.

Bank od America, 2000-2002 dot-com balonu patlaması sırasında Nasdaq’ın minimum %18 kazançla sekiz farklı ayı yükselişini görmesi gibi, geniş stok düşüşleri sırasında ayı piyasası rallilerinin normal olduğunu vurguladı. BofA, benzer bir rallinin Nasdaq 100’ü mevcut seviyelerden %8 artışla 13.000’e çıkaracağını belirtiyor.

Ancak nihayetinde borsayı ve beş aylık aralıksız satış dönemini yönlendiren durum, Federal Rezerv’in mevcut sıkılaştırma döngüsü. Yatırımcılar, Fed’in Haziran ve Temmuz toplantılarında en az iki 50 baz puanlık faiz artırımı daha bekliyor ve buna ilave olarak Eylül ayında faiz artırımı da masada.

Bu arada, Fed bu hafta bilanço küçültme programını başlattı. Toplam 9 trilyon dolarlık bilançosu ayda yaklaşık 45 milyar dolar değerinde hazine ve ipotek tahvili ihraç etti. Bu miktarın yaz aylarında yaklaşık 90 milyar dolara çıkması bekleniyor.

BofA “Merkez bankaları daha yeni başlıyor, terminal oranları G7 [ülkeleri] genelinde daha yüksek bir eğilim gösteriyor. Fed bitene kadar eğlence yok” diye açıkladı. Banka, 1974, 1981, 1994, 2009 ve 2018’i, Fed’in daha az şahin bir duruşa dönene kadar borsanın iyi performans göstermediği bükülme yılları olarak vurgulamakta.

BofA’nın hisse senedi piyasasına ilişkin göreceli düşüş eğilimini değiştirecek tek şey, yüksek getirili kredinin güç belirtileri göstermesi. Çünkü bu, kredi piyasalarının ekonomik durgunluklar öncesindeki dönemde olduğu gibi yakalanma olasılığının düşük olduğuna dair bir işaret olacaktır.

 

 

markets.businessindsider.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler