Sosyal Medya

Piyasa

Kudret AYYILDIR / Zayıf Euro – Güçlü Dolar

ABD ve Almanya'da son 30 yılın en yüksek Enflasyon rakamları gelmesi ile birlikte varlık fiyatlama davranışlarında önemli hareketler izlendi. Özellikle Dolar Endeksi tarafında izlenilen pozitif, EURUSD tarafında izlenilen negatif fiyatlama davranışı yeni döneme ilişkin beklentileri şekillendirdi...

Kudret AYYILDIR / Zayıf Euro – Güçlü Dolar

Zayıf Euro – Güçlü Dolar / Kudret AYYILDIR

ABD ve Almanya’da son 30 yılın en yüksek Enflasyon rakamları gelmesi ile birlikte varlık fiyatlama davranışlarında önemli hareketler izlendi. Özellikle Dolar Endeksi tarafında izlenilen pozitif, EURUSD tarafında izlenilen negatif fiyatlama davranışı yeni döneme ilişkin beklentileri şekillendirdi.

EURUSD ve Dolar Endeksi için 27 Ekim tarihindeki video analiz çalışmamızda Dolar’daki güçlenmeye bağlı olarak zayıf Euro / güçlü Dolar temasının devam edebilme ihtimali üzerinde durmuş, Fed toplantısı sonrasında bu sürecin devam edip etmemesine yönelik dikkat edilmesi gereken seviyelere atıfta bulunmuştuk. Nitekim 1,17 seviyesini tepe noktası olarak kabul eden EURUSD, güçlü dolar teması ile önce 1,16, ABD TÜFE verisi sonrasında da psikolojik 1,15 seviyesi altına sarkarak önemli bir adım atmıştır.

Dolar Endeksi ve EURUSD için hazırlamış olduğumuz yeni video çalışmasında son hareketler ışığında güçlü Dolar Endeksi / zayıf EURUSD seyrine devam edecek mi, bu düşüşler Avrupa Merkez Bankasını rahatsız edecek mi, yeni dönemde hangi seviyeler gündemimizi meşgul edecek gibi sorulara cevap bulacaksınız.

 

Risk Açıklaması:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler