Sosyal Medya

Piyasa

Kudret Ayyıldır / ‘FED gölgesinde EUR/USD ve Dolar Endeksi Beklentileri’

Piyasalar Fed’in varlık alım programını azaltacağına yönelik vereceği net mesaja ilişkin zamanlamayı sorgulamaktadır. Jackson Hole sempozyumundan Eylül toplantısına geçiş beklentilerin arttığı bir ortamda Fed Başkanı Powell tarafından gelecek açıklamalar kritik bir önem arz ediyor...

Kudret Ayyıldır / ‘FED gölgesinde EUR/USD ve Dolar Endeksi Beklentileri’

Fed Gölgesinde EURUSD ve Dolar Endeksi Beklentiler / Kudret AYYILDIR

Piyasalar Fed’in varlık alım programını azaltacağına yönelik vereceği net mesaja ilişkin zamanlamayı sorgulamaktadır. Jackson Hole sempozyumundan Eylül toplantısına geçiş beklentilerin arttığı bir ortamda Fed Başkanı Powell tarafından gelecek açıklamalar kritik bir önem arz ederken Klasik Dolar Endeksinin 95,00 seviyesine ulaşma arzusu, EURUSD paritesini Kasım 2020’den bu yana kırılamayan 1,16 destek noktasına bir adım daha yaklaştırmıştır.

Fed varlık alım programını azaltacağına yönelik zamanlamasını piyasalarla paylaşması sonrasında odaklanacağımız bir diğer husus da hiç şüphesiz ki Avrupa Merkez Bankası ECB olacaktır. Son dönemde iyimser ekonomik göstergeler ile birlikte 8 trilyon Euro’ya ulaşan varlık alım programında aksiyon alması beklenen ECB, Fed sonrasında aksiyona geçer mi yoksa Enflasyon geçici vurgusu doğrultusunda Fed tarzı sabırlı bir profil mi izler sorusuna cevap arayacağız.

Bu gelişmeler ışığında EURUSD için negatif, Klasik Dolar Endeksi içinse pozitif trend beklentisi yeni dönemde de devam edebilir mi, ABD ve Avrupa Merkez Bankası bu süreçte nasıl bir profil izleyebilir hususu için video analiz çalışmamızda yer verdiğimiz detayları inceleyebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler