Sosyal Medya

Borsa

Yükselen Çelik’ten sektörün üstünde rekor büyüme!

Yükselen Çelik 1. yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıkladığı sonuçlara göre, Yükselen Çelik, 2021 yılının ilk yarıyılında net kârında % 956,7 artış gerçekleştirdi ve net kârını, 3 milyon TL’den 31,7 milyon TL’ye çıkardı...

Yükselen Çelik’ten sektörün üstünde rekor büyüme!

Yükselen Çelik 2021 1. yarıyıl finansal sonuçlarına göre, ilk çeyrekte gösterdiği güçlü performansı sürdürdü. %218,3 oranında artışla cirosunu 239,7 milyon TL’ye çıkaran Yükselen Çelik, net kârında ise % 956,7 oranında artış gerçekleştirdi.

Türkiye vasıflı çelik sektörünün öncü şirketlerinden Yükselen Çelik 1. yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıkladığı sonuçlara göre, Yükselen Çelik, 2021 yılının ilk yarıyılında net kârında % 956,7 artış gerçekleştirdi ve net kârını, 3 milyon TL’den 31,7 milyon TL’ye çıkardı. Böylece şirket, net kâr tutarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 10,5 katına çıkardı. Şirketin FAVÖK seviyesinde geçen yıla göre %569,6 artış gerçekleşirken, Yükselen Çelik’in FAVÖK büyüklüğü 6,9 milyon TL’den 46,2 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin ilk yarıyıl cirosu ise %218,3’lik artışla 239,7 milyon TL’ye ulaştı.

İlk yarıyıl rakamlarıyla güçlü bir performans sergileyen Yükselen Çelik tarafından verilen bilgiye göre 2021 yılının 2. yarısında şirketin faaliyetlerinde ve satış gelirlerinde büyümenin devam etmesi bekleniyor. Yükselen Çelik tarafından geliştirilen tescilli ürün sayısında 3 yıldır istikrarlı artış sürerken, yeni ürün geliştirme ve tescil işlemleri de devam ediyor.

Halka arz gelirlerinden ayrılan 19,6 Milyon TL tutarındaki yatırımların, 09.07.2021 tarihi itibarıyla tamamlanmasıyla birlikte %300 kapasite artışı elde edilerek kapasite 4 katına çıkarıldı. Yenilenen makine ve ekipmanlarla birlikte tek vardiyalı olarak yıllık 65 bin ton ve  üç vardiyalı olarak yıllık 100 bin tona kadar çelik işleme kapasitesine ulaşıldı.

2021 ilk yarıyıl sonuçlarını ve şirketin performansını değerlendiren Yükselen Çelik CEO’su Barış Göktürk, “Şirketimiz faaliyete geçtiği ilk günden bu yana büyümemizi sürdürüyoruz.  Yükselen Çelik olarak her geçen gün pazar payımızı artırırken, yükselen büyüme ivmemizle Türkiye vasıflı çelik sektörünün öncü şirketlerinden olmaya devam edeceğiz. Yılık ilk yarısında gösterdiğimiz güçlü performans ile geçen yılan göre net kârımızda % 956,7 oranında ciromuzda ise %218,3 oranında artış gerçekleştirdik. Hedeflerimizi büyüterek adımlarımızı atıyoruz. Ülkemize, sektörümüze ve şirketimize olan inancımız tam” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler