Sosyal Medya

Borsa

YEO, halka arz ediliyor…

Global Menkul Değerler, Türkiye’de ve dünyada elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve mühendislik çözümleri sunan YEO’nun halka arzına da aracılık ediyor. Şirket, 27- 31 Ağustos tarihlerinde borsada halka arz edilecek...

YEO, halka arz ediliyor…

Global Menkul Değerler, Türkiye’de ve dünyada elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve mühendislik çözümleri sunan YEO’nun halka arzına da aracılık ediyor. Şirket, 27- 31 Ağustos tarihlerinde borsada halka arz edilecek. Sunduğu dijital teknolojilerle de karbon emisyonunun azaltılmasına katkı sağlayan şirket paylarının halka arzı “Borsada Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemi ile 20.00 TL fiyat ve YEOTK. HE kodu ile BİAŞ Birincil Piyasada gerçekleştirilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), teknoloji ve mühendislik şirketi YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri Anonim Şirketi’nin halka arzını onayladı. Global Menkul Değerler liderliğinde halka arz olacak şirket, 27 – 31 Ağustos tarihlerinde “Borsada Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemi ile 20.00 TL fiyat ve YEOTK.HE kodu ile BİAŞ Birincil Piyasada talep toplayacak.

YEO, 17 yıllık tecrübesiyle, 3 kıtada 25 farklı ülkede gerçekleştirdiği 200’den fazla projeyle, Türkiye’de ve dünyada elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve mühendislik çözümleri sunuyor. Şirket, enerji, su, petrol ve gaz, madencilik ve çimento gibi sektörleri yenilenebilir enerji, elektrifikasyon ve otomasyonla buluştururken; sunduğu dijital teknolojilerle de karbon emisyonunun azaltılmasına katkı sağlarken, sürdürülebilir enerji ve endüstri için çalışmalar yürütüyor. Türkiye’nin kendi faaliyet alanlarında lideri olan Şirket; dijitalizasyon ve IoT alanında Hitachi, ABB, Huawei, PTC gibi küresel liderler ile partnerlikler yapıyor.

Yüzde 60 büyüme hedefliyor

YEO’nun çıkarılmış sermayesi 20 milyon TL değerinde olup, payların her birinin nominal değeri 1 TL olmak üzere 20 milyon adet paya bölündü. Sermaye artırımı ile artırılacak toplam 4 milyon adet pay ve mevcut paylardan 1 milyon adet pay olmak üzere toplam 5 milyon adet pay, 20 TL’den satılacak ve YEO’nun yüzde 20,83’ü borsada işlem görecek. Bu oran, talebin toplam arz büyüklüğünü aşması durumunda mevcut paylardan ek satış ile yüzde 25’e kadar çıkabilecek.

Gelirlerinin yaklaşık yüzde 60’ı yabancı para cinsinden olan YEO, kurdaki dalgalanmalara karşı korunaklı pozisyonda. Şirket, 2019 yılında 210 milyon TL ciro yaparken, pandemi etkisine rağmen 2020 yılında satış gelirlerini yüzde 22 arttırarak 254 milyon TL satış gelirine ulaşmıştı. Şirketin 2021 sene sonu hedefi ise bir önceki seneye göre yüzde 60 büyüme.

2021 yılının ilk 6 ayında gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,3 kat artıran YEO, yine 2021 yılının ilk 3 ayında FAVÖK’ünü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 688 artırarak 21 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin bu yılın ilk 6 ayındaki FAVÖK’ü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 36 milyon TL’ye ulaştı.

Şirket ve ortakları 180 gün boyunca paylarını satmama ve 1 yıl boyunca da halka arz fiyatının altında paylarını satmama taahhüdünde bulunurken, halka arz gelirleri kapasite artırımı ve yeni yatırımlar, Ar-Ge faaliyetlerinin finansmanı, yurt dışı ofis ve iştirak şirketlerin kurulması için kullanılacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler