Sosyal Medya

Reel Sektör

S&P: Çin hükümeti Evergrande Group’u kurtarmak için doğrudan destek sağlamaz

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Çin hükümetinin zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group’u kurtarmak için herhangi bir doğrudan…

S&P: Çin hükümeti Evergrande Group’u kurtarmak için doğrudan destek sağlamaz

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Çin hükümetinin zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group’u kurtarmak için herhangi bir doğrudan destek sağlamasını beklemediklerini bildirdi.

S&P dün yayınladığı değerlendirme notunda, “Pekin’in ancak, çok sayıda büyük gayrimenkul geliştirme şirketinin batmasına veya ekonomi için sistemsel risk oluşturması halinde Evergrande için adım atacağına inanıyoruz. Evergrande’ni tek başına batması halinde Pekin’de bir destek gelmesi muhtemel değil” ifadelerini kullandı.

305 milyar dolar yükümlülüğü olan Evergrande’nin iflas edeceği endişeleri sadece Çin ve Asya piyasalarında değil, ABD ve Avrupa borsalarında daendişe yarattı.

Bir taraftan Fed’in bugün başlayacak ve yarın sona erecek FOMC toplantısındanvarlık alımlarının azaltımı konusunda bir karar çıkıp çıkmayacağın izleyen Wall Street’te endeksler Evergrande’nin yarattığı endişelerin etkisi ile dün sert düşüş yaşadılar. Dow Jones Sanayi endeksi günü 618 puan, yüzde 1,79 düşüşle kapattı.

-Evergrande, Çin’in Lehman’ı olmayacak-

Citigroup analisti Judy Zhang, Pekin yönetiminin Evergrande Group’un yarattığı krizin ülke için “Lehman Anı” olmasını engellemek içinadım atacağına inandıklarını belirtti. Ancak Zhang, bazı bankaların kurban haline gelebileceği uyarısında da bulundu.

Zhang yayınladığı araştırma notunda, politika yapıcıların sistemsel riski engellemek için adım atmalarının muhtemel olduğunu savundu.

Citi analistleri, Evergrande’deki kredi pozisyonları analizinin krediriskleri en yüksek bankalar olarak China Minsheng Banking Corp., Ping AnBank Co. ve China Everbright Bank Co.’yu işaret ettiğini de belirttiler.

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler