Sosyal Medya

Ekonomi

Hayat Gıda, BEE & YOU ve Koska Helva’yı Çin pazarına açıyor

Hayat Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Sezer, Pınar Süt’ün ürünlerini Çin pazarıyla tanıştırdıklarını hatırlatarak “Yakında Koska Helva, BEE & YOU’nun balları ve LuxyBio’nun kozmetik ürünlerini de Çin pazarına açıp, tüketicilerle buluşturacağız” dedi...

Hayat Gıda, BEE & YOU ve Koska Helva’yı Çin pazarına açıyor

“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan Hayat Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Sezer, Pınar Süt’ün ürünlerini Çin pazarıyla tanıştırdıklarını hatırlatarak “Yakında Koska Helva, BEE & YOU’nun balları ve LuxyBio’nun kozmetik ürünlerini de Çin pazarına açıp, tüketicilerle buluşturacağız” dedi.

Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programına katılan, bünyesinde Hayat Marketleri, Sultan Restoranları ve altı Mado işletmesini barındıran Hayat Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Sezer, Çin pazarına sundukları ürünleri tüketicilerin damak zevkine uygun hale getirdiklerini belirtti. Yakında Çin pazarına açacakları Koska Helva için Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirten Sezer konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Pazara sunacağımız tüm ürünleri belli bir kitleye tattırıp görüşlerini alıyoruz. Üretimlerimizi de elde ettiğimiz bulgular ışığında geliştiriyoruz. Buna göre, Koska yönetiminin Çinli tüketicilerin damağına uygun şekeri azaltılmış üreteceği özel helvasını pazara sunacağız.”

Bölge temsilcisi oldukları Mado ile de Çinlilerin damak tadına uygun pirinçli dondurma üretip sattıklarını belirten Sezer, “Mado ile süt ve sütlü ürünlerle tanışıp bu konuda da bir deneyim kazandık. Abilerimle birlikte edindiğimiz deneyimden hareketle Pınar Süt’ün ürünlerini Çin pazarına sunarken hiç zorlanmadık. Bu alanda ciddi bir başarı yakalayacağımıza inanıyoruz. Çinli tüketiciyi anlayan, onların beklenti ve damak zevkine uygun olan diğer Türk ürünlerinin de bu pazarda başarı yakalama şansı var. Ortaya çıkan ihtiyaçtan dolayı, önümüzdeki dönemde; Hayat Market, Sultan Restoran ve Mado’nun tek çatı altında hizmet vereceği üçlü yeni konseptimizle Çin pazarında büyüme stratejisi izleyeceğiz.”

“Danayı topluiğne ile kesecek sabır lazım”

Kendisinden önce abilerinin Çin’e gidip pazarı araştırdıklarını, birkaç yıl sonra oraya gittiğinde ona sabırla ilgili önemli bir nasihat verdiklerini belirten Sezer şöyle konuştu: “Nevzat ve Halil abim bana ‘bu pazarda başarılı olmak istiyorsan, bir danayı topluiğne ile kesecek bir sabrın olmalı’ nasihatini yaptıklarında, abartıyorlar sandım. Zaman geçip de Çinlileri ve pazarın yapısını görüp, bazı olayları yaşayınca bunun abartı olmadığını net olarak gördüm.”

Çin pazarına girmek isteyen Türk girişimcilere de seslenen Sezer bu konuda şunları söyledi: “Öncelikle sabırlı olup, Çinlileri anlamaya çalışsınlar. Çin’e açılmadan önce pazarı ve faaliyette bulundukları sektörün pazardaki rekabet durumunu araştırsınlar. Pazarı ve ilgilendikleri sektörü iyi bilen bir firmadan danışmanlık hizmeti alsınlar. Hazırlık komitesinde olduğum Çin Türk Ticaret Odası bünyesinde alanında uzmanlar var, bunlar pazara gireceklere yardımcı olmaya hazır. Yapılan araştırmalar bu tür odaların ülkeler arasındaki ticareti ortalama yüzde 30 arttırdığını ortaya koyuyor. Bunu başarabiliriz. Yeter ki kendimize güvenip, kararlı olalım.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler