Sosyal Medya

Şirketler

Ak Yatırım’dan Tekfen Holding için 3. çeyrek bilanço değerlendirmesi

Tekfen Holding 3Ç21 net karı daha iyi gelen operasyonel performans ve ertelenmiş vergi geliri ile beklentileri aştı – Tekfen Holding…

Ak Yatırım’dan Tekfen Holding için 3. çeyrek bilanço değerlendirmesi

Tekfen Holding 3Ç21 net karı daha iyi gelen operasyonel performans ve ertelenmiş vergi geliri ile beklentileri aştı

Tekfen Holding 3Ç21’de operasyonel performansın artması ve varlık satışı geliri (124 milyon TL) sayesinde bir önceki yılın aynı döneminde elde edilen 15 milyon TL net zarardan 463 milyon TL net kara geçti. Operasyonel performansın beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ve 79 milyon TL’lik ertelenmiş vergi geliri sayesinde net kar 406 milyon TL olan piyasa beklentisini geride bıraktı (AK Yatırım tahmini 317 milyon TL).

FAVÖK geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 14 kat artış ile 388 milyon TL’ye yükseldi. İnşaat segmentinin bir önceki çeyrek %2,5 FAVÖK marjı düzelerek %5,7’e yükseldi. Gübre operasyonlarında ise FAVÖK marjı %17,0 seviyesinde gerçekleşti (3Ç20’de %19,4). Marj düşüşünde ürün fiyatlarındaki hızlı artışın satış hacmini bir miktar olumsuz etkilemiş olmasından
kaynaklandığını düşünüyoruz. Sonuç olarak Şirket’in konsolide FAVÖK’ü 388 milyon TL olarak gerçekleşti ve piyasa beklentisi olan 348 milyon’un üzerinde oluştu (AK Yatırım tahmini 410 milyon TL).

Tekfen Holding kimyasallar tarafında güçlü 9 aylık gerçekleşme sonrası 2021 tahminlerini yukarı revize etti. Buna göre konsolide bazda 1,41 milyar TL FAVÖK (önceki 1,28 milyar TL) ve 1,27 milyar TL net kar (önceki 1,02 milyar TL) hedefleniyor. Bu beklentiler ışığında Tekfen Holding 3,1 FD/FAVÖK ve 4,4 F/K ile işlem görmektedir (5 yıllık ortalama 3,4/6,4).

Tekfen Holding’in beklentilerin üzerinde gelen sonuçlarının ve yukarı revize edilen hedeflerini göz önünde bulundurarak hisse üzerinde kısa vadeli bir alım aktivitesi görebileceğimizi düşünüyoruz. Uzun vadede yeni inşaat projeleri ve gübre tarafında ihracat düzenlemesinin etkili olacağını düşünüyoruz.

Tekfen Holding için 20,50 TL/hisse hedef fiyatımızı beklenti üzeri gelen 9 aylık gerçekleşme sonrası 21,50 TL/hisse olarak yukarı revize ederken ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ tavsiyemizi koruyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ak Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler