Sosyal Medya

Borsa

Ak Yatırım’dan Link Bilgisayar için şirket analizi

Link Bilgisayar’ı Nötr öneri ve 42.00 TL 12 aylık hedef fiyatı ile araştırma kapsamına alıyoruz. Link Bilgisayar, Türkiye’nin hızlı büyüyen bilişim sektöründe önemli bir oyuncu...

Ak Yatırım’dan Link Bilgisayar için şirket analizi

Hızlı büyüyen bilişim sektöründe önemli oyuncu

Hızlı büyüyen bilişim sektöründe önemli bir oyuncu

Link Bilgisayar’ı Nötr öneri ve 42.00 TL 12 aylık hedef fiyatı ile araştırma kapsamına alıyoruz. Link Bilgisayar, Türkiye’nin hızlı büyüyen bilişim sektöründe önemli bir oyuncu. Link önde gelen Firma Uygulamaları Yazılımı (EAS) ve e-fatura kontör sağlayıcı. Genel makroekonomik trendlerin yanı sıra Firma Uygulamaları Yazılımı sektörünü yönlendiren iki ana faktör var: 1) KOBİ’lerin teknolojiyi adpate etme iştahları ve yenileme/güncelleme hızları. 2) Vergi, muhasebe, sosyal güvenlik gibi alanlarda mevzuat değişiklerle ortaya çıkan Firma Uygulama Yazılımlarında güncelleme gereksinimleri. Covid salgının hızlandırdığı dijitalleşme trendi Türkiye’de yaşanıyor. Ayrıca, yakın zamanda devreye giren e-doküman uygulamaların genişletilmesi (e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye, vs.) de bu trendi destekledi. Önümüzdeki dönem muhasebe ve sosyal güvenlik gibi alanlarda mevzuatlarında beklenen değişiklerle dijitalleşme trendin daha da hızlanmasını bekliyoruz. Bu da Firma Uygulamaları Yazılımı talebini büyüteceğini düşünüyoruz.

Link’de büyüme üç iş alanından geliyor

Olumlu sektör trendleri ile Link Bilgisayar 3 ana faaliyet alanı ile büyümeye devam etmesini bekliyoruz. Bu 3 faaliyet alanı ise 1) Firma Uygulamaları Yazılımı, 2) e-kontör satışlar ve 3) Bulut tabanlı Firma Uygulamaları Yazılımı bu yılın sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Kaldıraçla genişleyen faaliyet kar marjı öngörüyoruz

Çoğu yazılım geliştiren şirket gibi, Link Bilgisayar’ın en büyük maliyet kalemi personel giderleri (çoğunlukla yazılım geliştirme personel maaşları). Personel giderlerinin toplam maliyetler içindeki payı %50. Projeksiyon döneminde, ciro büyüdükçe giderlerin daha yavaş büyümesini bekliyoruz. Bulut tabanlı faaliyetlerden artan giderlerle bilrikte yine de daha yavaş gider büyümesi olacağını düşünüyoruz. Projeksiyon döneminde FAVÖK marjının %59,4 olacağını hesaplıyoruz. Ar-Ge harcamaları yıllık cironun %16’sı gibi yüksek bir oranını teşkil etmesine rağmen, yaratılan FAVÖK ile şirket güçlü nakit akımı sağlayabiliyor. Bilançoda Mart sonu itibariyle 40 milyon TL net nakit pozisyonu var.

Riskler

Olası aşağı yönlü riskler zayıflayan makroekonomik ortam ile her boyutta müşterininin azalan talebi. Olası yukarı yönlü riskler ise potansiyel şirket satın alımı ve/veya birleşme olabilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ak Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler