Sosyal Medya

Ekonomi

Tarımdaki sıkıntı hayvancılığa yayıldı!

CHP Mersin Milletvekili Gökçel'in süt üreticilerini ziyaretinde bir üretici, "Zararı kapatabilmek için damızlık hayvanlarımızı satmaya başladık" dedi...

Tarımdaki sıkıntı hayvancılığa yayıldı!

CHP Mersin Milletvekili Gökçel’in süt üreticilerini ziyaretinde bir üretici, “Zararı kapatabilmek için damızlık hayvanlarımızı satmaya başladık” dedi. Gökçel ise AK Parti’nin destek vermediğini ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, süt üreticilerini ziyaret etti. Akdenizli süt üreticisi, tam kapanma sürecinde mandıraların kapalı olduğunu söyledi.

“HER GÜN DAHA KÖTÜYE GİDİYORUZ”

Üretici, “İşlerimiz çok kötü durumda, her gün daha kötüye gidiyoruz. Süte zam yapılmıyor ancak yemlere gelen zamlar çok fazla. Kapanmadan dolayı sütleri satamıyoruz, zarar ediyoruz. Sütleri satamadığımız için hayvanlara tekrar veriyoruz. Zararı kapatabilmek için damızlık hayvanlarımızı satmaya başladık” diye konuştu.

“GELECEĞİMİZ İÇİN RİSK”

Cengiz Gökçel, bayramda da mandıraların kapatılması durumunda tarımda yaşanan krizin büyüyeceğini vurguladı. Gökçel, “Semt pazarları kapalı olunca üreticilerimiz ürünlerini tarla kenarlarına, hallerde yollara dökmek zorunda kaldılar. Şimdi de mandıraların kapatılması gündemde. Bu krizin çözümsüz kalması ülkemizin hayvansal üretimiyle ilgili geleceğimiz için risk barındırıyor. Umuyorum ki bayramda mandıralar kapanmaz süt üreticisi çiftçimiz bundan zarar görmez” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Sağlıklı ve ucuza gıdaya erişilmesi için çiftçilere her zaman destek verilmesi lazım. Ancak AKP bunu yapmıyor” diye eleştirdi.

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler