Sosyal Medya

Raporlar

Sektör Raporu: Dayanıklı Tüketim Malları

Hedef fiyatlarımızda yukarı yönlü revizyona gidiyoruz. Dayanıklı tüketim sektörü altında takip ettiğimiz hisseler için fiyat hedeflerimizi, TL’deki son dönemdeki sert değer…

Sektör Raporu: Dayanıklı Tüketim Malları

Hedef fiyatlarımızda yukarı yönlü revizyona gidiyoruz. Dayanıklı tüketim sektörü altında takip ettiğimiz hisseler için fiyat hedeflerimizi, TL’deki son dönemdeki sert değer kaybının ardından güncellenen makro varsayımlarımız nedeniyle yukarı yönlü revize ediyoruz. Sektör kapsamımızda yer alan ARCLK ve VESBE için tavsiyemizi AL olarak, VESTL için ise tavsiyemizi TUT olarak koruyoruz.

2022’de alım gücündeki zayıflama ve artan fiyatlar nedeniyle yurtiçi beyaz eşya pazarında daralma öngörsek de, yapılan fiyat artışları, güçlü ihracat gelirleri ve hammadde fiyatlarında meydana gelmesi beklenen normalleşme sayesinde şirketlerin karlı büyümelerini sürdürmelerini bekliyoruz. Revize hedef fiyatlarımız neticesinde görece daha yüksek getiri potansiyeli sunan Vestel Beyaz Eşya en beğendiğimiz hisse olarak öne çıkıyor.

Vestel Beyaz’ın Türkiye’deki rekabetçi üretim kapasitesinin sunduğu ölçek ve lojistik avantajlarının ve sene başında devreye alınan 2024’e kadar yaklaşık %50’lik kapasite artışı hedeflenen yatırımının önümüzdeki dönemde Şirket’in özellikle yurtdışındaki büyümesini desteklemesini bekliyoruz. 9A21 sonu itibari ile toplam gelirlerinin %77’si ihracat olan Şirket’in bu oranı 2022’de %85 seviyesine yükselteceğini tahmin ediyoruz.

Benzer şekilde, yurtdışında büyümesini devam ettiren Arçelik de zayıf TL’den faydalanıyor. Hitachi ve Whirpool Manisa Fabrikası satın almaları ve TL’deki değer kaybı ile döviz bazlı gelirlerinin toplam içerisndeki payını ve bölgesel çeşitliliğini arttıran Arçelik’in yurtdışı gelirlerinin satışlara oranının 2022’de %80 seviyesine ulaşmasını bekliyoruz (9A21: %67).

 

arastirma.isyatirim.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler