Sosyal Medya

Borsa

Yatırım Finansman’dan Garanti Bankası için 2. çeyrek beklentileri ve hedef fiyat revizyonu

Mayıs’taki Tavisye değişikliğimizden bu yana GARAN hisseleri nominal %15 yükseldi (BIST: -%4). Önceki notumuzda da belirttiğimiz üzere, değer düşüşüne sebep olan ve Türkiye’nin CDS, faiz seviyesi, TL Reel Efektif Kur gibi parametrelerinde kırılganlığa işaret eden makro belirsizlikler devam ederken, kısa vadede TL’yi destekleyebilecek katalistlerin (faiz oranı düşüşünün ertelenmesi, DTH’lardaki daralma) etkisi görülmedi...

Yatırım Finansman’dan Garanti Bankası için 2. çeyrek beklentileri ve hedef fiyat revizyonu

GARAN: 2Ç21 Beklentileri ve Hedef Fiyat Revizyonu

Kar iyileşmesi ve cazip değerlemeler hisse fiyatını destekliyor

Mayıs’taki Tavisye değişikliğimizden bu yana GARAN hisseleri nominal %15 yükseldi (BIST: -%4). Önceki notumuzda da belirttiğimiz üzere, değer düşüşüne sebep olan ve Türkiye’nin CDS, faiz seviyesi, TL Reel Efektif Kur gibi parametrelerinde kırılganlığa işaret eden makro belirsizlikler devam ederken, kısa vadede TL’yi destekleyebilecek katalistlerin (faiz oranı düşüşünün ertelenmesi, DTH’lardaki daralma) etkisi görülmedi. Hisse fiyatındaki artışın 2021T 0,49x PD/DD ve 3,4x F/K’ya işaret eden karlılık iyileşmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

%17 çeyreklik özkaynak karlılığıyla güçlü 2Ç sonuç beklentisi

2Ç’de 2,8mlrTL solo net kar ile (çeyreklik +%9, yıllık +%77) %16,9 çeyreklik özkaynak karlılığı bekliyoruz (1Ç: %16,1). 1mlrTL’den 1,4mlrTL’ye yükselen TÜFE’ye endeksli gelirlerle (%13’ten %16’ya yükselen getiri varsayımıyla), net faiz gelirlerinin çeyreklik %11 artışla (yıllık +%30) 7mlrTL’ye yükselmesini öngörüyoruz. 2,5mlrTL (1Ç: 2,3mlrTL) seviyelerinde swap maliyetleri ve 1,1mlrTLticari zarar (1Ç: 70mnTL kar) tahmin ediyoruz. Güçlü GSYH büyümesine paralel olarak net donuk alacak girişlerinin negatif gelmesini bekliyoruz. Bahsedilen risklere rağmen, Garanti’nin muhafazakar provizyonlama politikaları ve güçlü sermaye yapısıyla 2Ç’de provizyon maliyetlerinin (2ÇT: 3,3mlrTL, 1Ç: 5,9mlrTL) daralmasını ve özkaynak karlılığının artmasını öngörüyoruz. Komisyon gelirlerinde yıllık %55 (2mlrTL) ve faaliyet giderlerinde ise yıllık %18 (2,7mlrTL) artış bekliyoruz.

2021 net kar tahminimiz konsensüsün %13 üzerinde

Artan enflasyon, yüksek fonlama maliyetleri ve net faiz marjındaki baskıya rağmen, Garanti’nin görece güçlü TL kredi mevduat makası, yüksek komisyon gelirleri ve risk maliyetindeki daralmayla 2021’de de özsermaye karlılığında bankacılık sektöründe lider konumunu korumasını bekliyoruz. 1Ç sonuçlarında da gördüğümüz üzere Garanti’nin makro volatilitelere karşı ihtiyatlı duruşu da düşünüldüğünde 2021 karlılığında varlık kalitesinin kilit rol oynayacağının tekrar altını çiziyoruz. Güçlü GSYH büyümesi ve BDDK’nın donuk kredi sınıflaması ile ilgili 180 gün düzenlemesinin Eylül sonuna uzatılmasıyla varlık kalitesinde kısa vadede risk öngörmüyoruz. Diğer Türk bankalarına kıyasla, Garanti’nin 2018’den bu yana yüksek karşılık oranları ve güçlü serbest rezerviyle (4,8mlrTL) karlılıktaki olası volatilitelere karşı güçlü konumda olduğunu yineliyoruz. Güçlü sermayesinin (%17,4 SYR, %14,7 Ana SYR, 18mlrTL artık sermaye 1Ç21 itibariyle) büyüme ve TL mevduat piyasasında artan rekabette esneklik sağlayacağını düşünüyoruz. Bahsettiğimiz dinamiklerle, 2021 net kar beklentimizi Bloomberg piyasa beklentisinin yaklaşık %13 üzerinde 10,5mlrTL’ye yükseltiyoruz (önceki 9,7mlrTL).

Hedef Fiyatımızı 11,00TL’den 11,80TL’ye yükseltiyoruz

Değerlememiz %17,0 (önceki: %16) sürdürülebilir özsermaye karlılığı, 0,68x hedef PD/DD (önceki: 0.61x), %16 risksiz getiri (değişmedi) oranı ve %5 hisse risk primi (değişmedi) varsayımlarına dayanmaktadır. Enflasyonda ve uzun vadeli faiz oranlarında beklenenden hızlı düşüş sermaye maliyetinde düşüşe ve hedef PD//DD’de artışa neden olacağı için hedef fiyatımız üzerinde yukarı yönlü risk oluşturuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Yatırım Finansman Menkul Değerler

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler