Sosyal Medya

Ekonomi

REIDIN Emlak Endeksi: ‘Ağustos’ta satılık ve kiralıklar artış gösterdi’

REIDIN Ağustos ayı Emlak Endeksi Raporuna göre, Türkiye'de Satılık Konut Fiyat Endeksi bir önceki aya göre yüzde 2.51, Kiralık Konut Fiyat Endeksi ise, %2.87 artış gösterdi...

REIDIN Emlak Endeksi: ‘Ağustos’ta satılık ve kiralıklar artış gösterdi’

REIDIN Ağustos ayı Emlak Endeksi Raporuna göre, Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre 2.51%, geçen yılın aynı dönemine göre ise 34.14% nominal artış gösterdi. Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi ise, Ağustos ayında bir önceki aya göre 2.87%, geçen yılın aynı dönemine göre ise 23.22% nominal artış gösterdi.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda 2.90%, yıllık bazda ise 40.49% şeklinde gerçekleşti. Ağustos ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 21.5 yıl olarak ölçüldü, konut yatırımı yıllık brüt getiri oranı ise 4.76% olarak kaydedildi.

Ağustos ayında Ağrı’da metrekare başına konut satış fiyatları 3.40% nominal artış gösterdi ve Ağrı satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Yozgat’ta metrekare başına konut satış fiyatları 0.04% nominal arttı ve Yozgat satış fiyatlarında en az değişim gözlenen şehir oldu.

Ağustos ayında Karabük’te metrekare başına konut kira değerleri 3.37% nominal artış gösterdi ve Karabük kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Uşak’ta metrekare başına konut kira değerleri 2.52% nominal azaldı ve Uşak kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler