Sosyal Medya

Ekonomi

Kademeli normalleşme, beyaz eşya satışlarını 2 katına çıkardı

Pandemi döneminin beraberinde getirdiği kısıtlamalar, turizmden teknolojiye her sektörü olumsuz yönde etkilese de, tedbirlerin azaltılması sektörleri yeniden hareketlendirmeye başladı...

Kademeli normalleşme, beyaz eşya satışlarını 2 katına çıkardı

Pandemi döneminin beraberinde getirdiği kısıtlamalar, turizmden teknolojiye her sektörü olumsuz yönde etkilese de, tedbirlerin azaltılması sektörleri yeniden hareketlendirmeye başladı. Özellikle 1 Temmuz itibarıyla başlayan kademeli normalleşme süreciyle düğün törenlerine izin verilmesi, alışveriş sektörünü de büyük ölçüde etkiledi.

E-ticaret platformu İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 1 Mayıs – 30 Haziran 2021 dönemi verilerinin geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, beyaz eşya satışlarının toplam 2,6 kat arttığını belirtiyor.

1 Haziran’dan itibaren evlilik ve düğün konusunda uygulanan tedbirlerin azaltılmasıyla birlikte, düğün sektörü ve buna bağlı olan sektörlerde büyük bir artış yaşandı. Düğün, nişan, kına gibi organizasyonların yapıldığı salonlarda geçen seneye kıyasla, büyük oranda bir artış söz konusu. Pandemi döneminde ertelenen 250 bin düğünle birlikte, bu yaz 750 bin düğünün yapılacağı tahmin ediliyor. Düğün organizasyonlarının planlıyor olması, beraberinde alışveriş sektörünü de canlandırıyor. Kısıtlamaların önemli ölçüde kaldırıldığı 2021 Haziran ayının satış verileri, özellikle beyaz eşya satışı oranlarının arttığını gösteriyor.

Beyaz eşya satışlarında 2,6 kat artış yaşandı

2020 ve 2021 yıllarının Haziran aylarını karşılaştırdıklarında büyük bir fark olduğunu açıklayan İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, bu yıl verilerinin geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, beyaz eşya satışlarının toplam 2,6 kat arttığını belirterek şunları söylüyor: “Beyaz eşya kategorisinde önde gelen ürün gruplarından buzdolaplarında 4,4 kat, bulaşık makinelerinde 3,8 kat ve çamaşır makinelerinde 2,6 kat artış yakaladık. Aynı dönem içinde robot süpürge satışlarımızda %57, klima satışlarımızda %36’lık bir artış gözlemledik. Bu dönemdeki televizyon satışlarımızı incelediğimizde, en çok satışı yapılan ürün modellerinin 50 inç ve üzeri uydu alıcılı 4K akıllı televizyonlar olduğunu belirledik.”

Siteyi ziyaret eden kadın kullanıcıların sayısı 2 kat arttı

Beyaz eşya ürünlerindeki sayfa görüntülenme sayısının 2,5 kat arttığını söyleyen Erzen, bu kategoride önde gelen ürün gruplarından buzdolaplarında 3 kat, çamaşır makinelerinde 2,5 kat ve bulaşık makinelerinde 1,7 kat artış yakaladıklarını belirterek site grafiği verilerini şu sözlerle açıkladı: “Yaş gruplarını incelediğimizde, beyaz eşya ve televizyon kategorilerinde trafik artışının yoğun olarak 25-54 yaş aralığında olduğunu gözlemliyoruz. Bu gruptaki artış oranı 2,1 kat olarak gerçekleşti. 35-44 yaş aralığında 2,6 kat, 25-34 yaş grubunda 2,2 kat ve 45-54 yaş grubunda 1,6 kat artış yakaladık. Aynı dönemde, beyaz eşya ve televizyon ürünlerini ziyaret eden kadın kullanıcıların sayısı 2 kat arttı.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler