Sosyal Medya

Genel

Japonya’da büyük firmaların yüzde 27’si sermayelerini karbonsuz teknolojilere yatıracak

Japonya Kalkınma Bankasının (DBJ) sermayesi 1 milyar yen (9 milyon dolar) ve üzeri yaklaşık bin firmayı kapsayan araştırması yayımlandı. Buna göre bine yakın büyük firmanın yüzde 27’si sermaye yatırımlarını yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlara yönlendirmeyi planlıyor...

Japonya’da büyük firmaların yüzde 27’si sermayelerini karbonsuz teknolojilere yatıracak

Japonya Kalkınma Bankasının (DBJ) sermayesi 1 milyar yen (9 milyon dolar) ve üzeri yaklaşık bin firmayı kapsayan araştırması yayımlandı. Buna göre bine yakın büyük firmanın yüzde 27’si sermaye yatırımlarını yenilenebilir enerji ve elektrikli araçlara yönlendirmeyi planlıyor.

Araştırmaya katılan firmaların yüzde 33’ü, “karbonsuz toplumu” hedefleyen küresel trendi “iş çevrelerini genişletecek fırsat” olarak görüyor.

Araştırmaya göre, Tokyo metropolünde güneş enerjisi, kuzeydoğudaki Tohoku bölgesinde açık deniz rüzgâr enerjisi, batıdaki Şikoku bölgesinde ise elektrikli araç batarya yatırım planları öne çıktı. Firmaların yüzde 45’i, karbonsuzlaşmaya yönelik yatırım planları karşısındaki en büyük engelin “geliştirme masrafları” olduğunu bildirdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler