Sosyal Medya

Raporlar

İş Yatırım – Sektörel Haberler: Dayanıklı Tüketim Malları

TURKBESD Temmuz ayı beyaz eşya sanayi verilerini yayınladı. İç pazar satışları yıllık %31 ihracat yıllık %16 düşüş gösterdi...

İş Yatırım – Sektörel Haberler: Dayanıklı Tüketim Malları

TURKBESD Temmuz ayı beyaz eşya sanayi verilerini yayınladı. İç pazar satışları yıllık %31 ihracat yıllık %16 düşüş gösterdi.

TURKBESD Temmuz ayı beyaz eşya sanayi verilerini yayınladı. Buna göre, Temmuz ayında beyaz eşya iç pazar satışları (6 ürün grubu) yıllık bazda %31 düşüş ile 628.3 bin adet olarak gerçekleşirken, yıllık artış 5.25 milyon adet ile %15 oldu. Haziran ayında devreye giren yüksek baz etkisi, Temmuz ayında daha çok hissedildi. Hatırlatmak gerekirse, geçen senenin Haziran ayında Covid-19’a karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesi, faiz oranlarındaki keskin düşüş nedeniyle hızlanan konut satışları ve devlet bankalarının ev eşyaları için başlattığı uygun faiz ve vade sunan tüketici kredisi kampanyaları Temmuz 2020’de yurt içi beyaz eşya satışlarında ciddi bir artışa neden olmuştu. Beyaz eşya ihracat hacmi ise Temmuz ayında 1.73 milyon adet ile yıllık bazda %16 düşüş gösterdi. Böylece yılın ilk yedi ayında ihracat hacmi 14.5 milyon adete ulaşırken, %35 büyüme kaydetmiş oldu. Temmuz ayı beyaz eşya üretimi ise talepteki düşüşe paralel yıllık bazda %24 düşüşle 2.16 milyon adet gerçekleşti. 2021 yılı için beyaz eşya iç pazar satışlarında düşük tek haneli büyüme ihracat satışlarında ise düşük çift haneli büyüme öngörüyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İş Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler