Sosyal Medya

Ekonomi

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Küresel büyümenin yavaşlayıp arz sorunlarının azalmasıyla birlikte, baz metal fiyatlarının 2022 yılında bugünkü yüksek seviyelerin altında seyretmesi bekleniyor...

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Haftalık Gelişmeler

Küresel büyümenin yavaşlayıp arz sorunlarının azalmasıyla birlikte, baz metal fiyatlarının 2022 yılında bugünkü yüksek seviyelerin altında seyretmesi bekleniyor.

Şili’nin maden şirketi Codelco’nun başkanı, bakır talebinin endişelere rağmen yüksek olduğunu belirtti.

Çinko talebinin önemli ölçüde artmasıyla birlikte fiyatlar 2007 senesinden bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Elektrikli araba ve beraberinde gelen pil talebi uzun vadede nikel ve bakır fiyatlarında yükseliş beklentisi yaratmakta.

Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında sert düşüş sonrası düzeltmeler yükselişle devam ederken, stoklardaki düşüşün devam etmesi yükseliş beklentilerini sürdürüyor.

Haftalık Stok Değişimleri

Haftalık bazda stok değişimleri incelendiğinde, stoklarda yaşanan düşüşlerin devam ettiği göze çarpıyor.

Alüminyum stoklarında 2 haftadır devam eden düşüş, bu hafta da devam etmekte.

Bakır stoklarında geçtiğimiz haftalardaki karışık seyrin, son günlerde yerini düşüş trendine bıraktığı görülüyor.

Kurşun stoklarında geçtiğimiz hafta da devam eden düşüş, bu hafta yerini yükselişe bırakmış durumda.

Son olarak, çinko stoklarındaki düşüşlerin bu hafta da devam ettiği gözlemlendi.

Alüminyum

Alüminyum fiyatları bu hafta yaklaşık $255 artış gösterirken, yukarı yönlü sert hareket dikkatlerden kaçmadı.

Fiyatların $2830 destek seviyesini birkaç defa test etmesinin, alışları güçlendirdiği gözlemlendi.

Fiyatlar şu sıralarda yaklaşık $3165 ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde seyrederken, olası geri çekilmelerde $2830 ve $2758 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Bakır

Fiyatlarda bu hafta yukarı yönlü sert hareketler dikkat çekti.

Bu hafta yaklaşık $840’lık hareket oluşan grafikte yüksek risk devam etmekte.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $9755 ve $9971 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $8740 ve $8570 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Çinko

Fiyatlarda bu hafta yukarı yönlü sert hareketler dikkat çekti.

Geçtiğimiz haftadaki fiyatlamaların aksine bu hafta alıcılı seyreden Çinko vadelileri $3400 seviyelerinin üzerini gördü.

Fiyatlar son yılların en yüksek seviyelerinde seyrederken, olası geri çekilmelerde ise $2959 ve $2810 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Nikel

Nikel fiyatları, her iki yönlü dalgalı ve hareketli bir görüntü çiziyor.

Fiyatlar, geçtiğimiz haftaki sert düşüşün aksine; yaklaşık $1300 değerlenerek yukarı yönlü sert bir toparlanma gerçekleştirdi.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $19465 ve $20295 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $17725 ve $16620 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Kalay

Kalay fiyatlarında alıcılı seyir dikkat çekiyor.

Bir önceki hafta oldukça sert bir düşüşle $31423 seviyesini gören fiyatlar, geçtiğimiz hafta içerisinde güçlü bir trendle birlikte tekrardan $36830 seviyelerini gördü.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $35900 ve $36800 seviyeleri öne çıkabilir; olası geri çekilmelerde ise $28970 ve $26960 seviyeleri gündeme gelecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken; MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Kurşun

Kurşun fiyatlarında geçtğimiz hafta dikkat çeken yükseliş devam etmekte.

Geçtiğimiz haftalarda görülen $2071 seviyesinin ardından gelen yükseliş trendi fiyatları $2275 seviyelerine kadar çekti.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2330 ve $2410 seviyeleri öne çıkmakta, olası geri çekilmelerde ise $2071 ve $1998 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü de negatif bölgede sinyal üretmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler