Sosyal Medya

Ekonomi

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Metal fiyatlarında son birkaç haftadır yaşanan fiyat ayrışmalarının iyice belirginleştiği ve alüminyum fiyatlarının son 13 yılın zirve seviyelerini test ettiği gözlenmektedir...

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Haftalık Gelişmeler

Metal fiyatlarında son birkaç haftadır yaşanan fiyat ayrışmalarının iyice belirginleştiği ve alüminyum fiyatlarının son 13 yılın zirve seviyelerini test ettiği gözlenmektedir.

Çin Hükümeti stratejik rezervlerinden satış yapmaya devam etmekte ve kurşun, çinko gibi metallerin fiyatlarının geri çekilmesini hızlandırmaktadır.

Küresel ölçekte artan Delta varyantı vakaları ile büyüme beklentileri aşağı yönlü revize edilmekte ve bu durum yeniden olası arz sorunlarını gündeme getirmektedir.

Londra Metal Borsası, geçtiğimiz yıl içerisinde Covid-19 nedeni ile ara verdiği fiziksel alım satım işlemlerine yeniden başladığını duyurmuştur.

Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geri çekilmeler gözlenirken; alüminyum, çinko gibi baz metallerin fiyatların yeni yüksekler yaptığı gözlenmektedir.

Haftalık Stok Değişimleri

Haftalık bazda stok değişimleri incelendiğinde, stoklarda genele yayılan artışların gerçekleştiği takip edilmektedir.

Alüminyum stoklarında devam eden artışların, bu hafta da güçlü bir şekilde devam ettiği gözlenmiştir.

Bakır stoklarındaki artışlar devam ederken, arz fazlası kaygılarını artırmakta ve fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaktadır.

Kurşun stoklarında uzun bir süredir izlenen yükselişlerin bu hafta herhangi bir değişiklik göstermediği dikkat çekmiştir.

Son olarak, çinko stoklarında takip edilen yükselişlerin bu hafta da güçlü bir artış kaydettiği izlenmiştir.

Alüminyum

Alüminyum fiyatlarında son 13 yılın zirve seviyeleri test edilmeye devam ediyor.

Son günlerde fiyatların $2750 psikolojik seviyesini de yukarı yönlü kırması ile uzun dönemde $3000 seviyesi gündeme gelmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2825 ve $2875 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2725 ve $2675 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Bakır

Fiyatlarda geri çekilmenin yeniden başladığı gözlenmektedir.

Teknik indikatörlerin negatif bölgede sinyal üretmeye başlaması, düşüş hareketinin hızlanmasına neden olmaktadır.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $9350 ve $9550 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $9150 ve $9000 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında, MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Çinko

Çinko fiyatları, geçtiğimiz haftayı güçlü yükselişler ile geçirirken; $3065 seviyesinin yukarı yönlü kırılması olumlu havayı desteklemektedir.

Nisan ayından bu yana devam eden bant hareketinin yukarı kırılması için $3180 seviyesi yakından izlenmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $3100 ve $3160 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $3000 ve $2950 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Nikel

Nikel fiyatları, son birkaç aydır içerisinde bulunduğu bant hareketini yukarı yönlü kırmayı denemektedir.

Geçtiğimiz hafta boyunca kademeli yükseliş gösteren fiyatlarda $19770 seviyesi yakından izlenmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $19800 ve $20000 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $19700 ve $19400 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Kalay

Kalay fiyatlarında zirve seviyelerden başlayan geri çekilmenin, bu hafta yeniden hız kazandığı izlenmektedir.

Özellikle, $34800 psikolojik seviyesinin yukarı yönlü kırılması; önümüzdeki günler için bir diğer önemli seviye olan $35500 seviyesini gündeme getirmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $33000 ve $33750 seviyeleri öne çıkabilir; olası geri çekilmelerde ise $31000 ve $30500 seviyeleri gündeme gelecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken; MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Kurşun

Kurşun fiyatlarının psikolojik $2250 seviyesini aşağı yönlü kırmakta zorlandığı gözlenmektedir.

Bu seviyenin olası aşağı yönlü kırılması ile, sert ve hızlı satışlar gündeme gelebilecektir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2300 ve $2350 seviyeleri öne çıkmakta, olası geri çekilmelerde ise $2230 ve $2200 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü de negatif bölgede sinyal üretmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler