Sosyal Medya

Ekonomi

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Fed Başkanı Powell'ın varlık alım programının sonlanabileceğine yönelik verdiği sinyaller, metal fiyatları üzerinde olumsuz bir etki oluşturmaktadır...

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Haftalık Gelişmeler

Fed Başkanı Powell’ın varlık alım programının sonlanabileceğine yönelik verdiği sinyaller, metal fiyatları üzerinde olumsuz bir etki oluşturmaktadır.

Çin Hükümeti’nden yapılan açıklamada, endüstriyel metal fiyatlarının geldiği seviyelere karşılık stoklardan yüksek miktarda metal satışı yapıldığı açıklanmıştır.

Asya’da yeniden artışa geçen Delta varyantı kaynaklı Covid-19 vaka sayısı, bölge ülkelerini olumsuz yönde etkilerken; metal fiyatları üzerinde de baskı oluşturmaktadır.

Diğer taraftan, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmeleri ise endüstriyel metal fiyatlarının geleceği açısından önem arz etmeye devam etmektedir.

Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geri çekilmeler gözlenirken; buna karşın alüminyum fiyatları rekor seviyelerini tazelemektedir.

Haftalık Stok Değişimleri

Haftalık bazda stok değişimleri incelendiğinde, stoklardaki artışın genele yayıldığı gözlenmektedir.

Alüminyum stoklarında devam eden artışların, bu hafta da gücünü koruduğu ve olası arz fazlalıklarına karşı dikkat çekmektedir.

Bakır stoklarındaki değişimler ise, artmaya devam ederken; fiyatlardaki düşün temel nedeni olarak öne çıkmaktadır.

Kurşun stoklarında son iki aydır devam eden düzenli artışlar, bu hafta da devam ederek fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaktadır.

Son olarak, çinko stoklarında beklenmeyen stok artışı gözlenmiş ve fiyatlarda düşüşe yol açmıştır.

Alüminyum

Alüminyum fiyatlarında tarihi yüksek seviyelerin tazelendiği görülmektedir.

Son günlerde fiyatların $2700 psikolojik seviyesini de yukarı yönlü kırması ile birlikte yeni zirveler gündeme gelmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2725 ve $2775 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2650 ve $2600 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Bakır

Fiyatlarda yüksek volatiliteli hareketin devam ettiği görülmektedir.

Teknik indikatörlerin negatif bölgede sinyal üretmeye başlaması, yükseliş trendinin gücünü kaybetmesine neden olmaktadır.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $9750 ve $10000 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $9250 ve $9000 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında, MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Çinko

Çinko fiyatlarında birkaç aydır görülen dar bant hareketini yönsüz bir şekilde devam etmektedir.

Bant hareketinin kırılması için üst tarafta $3060, alt tarafta ise $2800 seviyesinin kırılması gerekmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $3000 ve $3100 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2940 ve $2850 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Nikel

Nikel fiyatlarında son iki aydır görülen bant hareketi devam etmektedir.

Geçtiğimiz hafta boyunca aşağı yönlü harekette $18500 seviyesi güçlü bir destek noktası olarak öne çıkmıştır.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $19500 ve $19950 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $19000 ve $18500 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Kalay

Kalay fiyatlarında sert satışların ardından görülen tepki yükselişi devam etmektedir.

Özellikle, $35000 psikolojik seviyesinin yukarı yönlü kırılması; önümüzdeki günler için bir diğer önemli seviye olan $36000 seviyesini gündeme getirmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $35000 ve $35750 seviyeleri öne çıkabilir; olası geri çekilmelerde ise $34000 ve $33500 seviyeleri gündeme gelecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken; MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Kurşun

Kurşun fiyatlarında kritik destek seviyesi yeniden test edilmektedir.

Özellikle son günlerde birkaç kez aşağı yönlü kırılmaya denenen $2250 psikolojik seviyesi, fiyatların seyri açısından büyük önem arz etmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2300 ve $2350 seviyeleri öne çıkmakta, olası geri çekilmelerde ise $2250 ve $2200 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü de negatif bölgede sinyal üretmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler