Sosyal Medya

Ekonomi

İnfo Yatırım’dan Eurobond Piyasaları Haftalık değerlendirmesi

Küresel hisse senedi endeksleri, ABD borsaları öncülüğünde yükselişlerini sürdürürken; temkinli havanın da korunduğu gözlendi. Özellikle, ABD'de tarım dışı istihdam rakamlarının beklentilerin oldukça altında kalması; ekonomik büyümenin zirve yapmış olabileceğine işaret etti...

İnfo Yatırım’dan Eurobond Piyasaları Haftalık değerlendirmesi

Piyasa Gelişmeleri

Küresel hisse senedi endeksleri, ABD borsaları öncülüğünde yükselişlerini sürdürürken; temkinli havanın da korunduğu gözlendi. Özellikle, ABD’de tarım dışı istihdam rakamlarının beklentilerin oldukça altında kalması; ekonomik büyümenin zirve yapmış olabileceğine işaret etti. Avrupa tarafında ise, beklentilerin üzerinde açıklanan tüketici fiyat endeksi rakamları ECB’den varlık alım programının azaltılması ihtimalini artırdı.

Geçtiğimiz hafta takip edilen verilerde, ABD’de Pazartesi günü devam eden konut satışları verisi beklentilerin altında açıklanırken, Çarşamba günü açıklanan ISM İmalat PMI verisi ise beklentilerin hafif üzerinde geldi. Cuma günü takip edilen tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kaldığı görüldü. Euro Bölgesi’nde ise, Salı günü Almanya’ya yönelik istihdam verileri olumlu bir tabloya işaret ederken, Euro Bölgesi’ne yönelik tüketici fiyat endeksi rakamları da beklentilerin üzerinde açıklandı.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD’de Çarşamba günü Bej Kitap, Perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Cuma günü çekirdek üretici fiyat endeksi verisi takip edilecek. Avrupa tarafında ise, Pazartesi günü Almanya’da fabrika siparişleri verisi, Salı günü ZEW Ekonomik Hissiyat Endeksi ve Euro Bölgesi’ne yönelik yılın ikinci çeyreğine ait öncü ekonomik büyüme rakamları, Perşembe günü ECB Toplantısı ve Cuma günü Almanya’ya yönelik tüketici fiyat endeksi verisi yakından izlenecektir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler