Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan, ‘Polisan Holding’ Konferans Toplantısı Notları

Polisan Holding, boya, kimya, gayrimenkul ve liman işletmeciliği alanlarında faaliyet göstermektedir. 9A21'de şirketin kombine gelirleri 2.439 mn TL (yıllık +%53.4) olurken, konsolide gelirler büyük ölçüde Türkiye'deki güçlü kimyasallar ve Yunanistan'daki PET faaliyetleri sayesinde 1.302 milyon TL (yıllık +%73,3) olarak gerçekleşti...

Gedik Yatırım’dan, ‘Polisan Holding’ Konferans Toplantısı Notları

Konferans/Toplantı Notları

Polisan Holding, boya, kimya, gayrimenkul ve liman işletmeciliği alanlarında faaliyet göstermektedir

9A21’de şirketin kombine gelirleri 2.439 mn TL (yıllık +%53.4) olurken, konsolide gelirler büyük ölçüde Türkiye’deki güçlü kimyasallar ve Yunanistan’daki PET faaliyetleri sayesinde 1.302 milyon TL (yıllık +%73,3) olarak gerçekleşmiştir. Polisan Kansai Boya (%50 ortaklık) ve Rohm & Haas (%40 ortaklık) mali tablolara konsolide edilmemektedir. 9A21’de, iskelede yapılan bakım çalışmaları nedeniyle liman operasyonlarında elleçlenen yük düşmüştür. Ancak, kimya işkolundaki güçlü gelir artışı büyümeyi desteklemiş ve konsolide FAVÖK 221mn TL’ye (+%78.7 ve %17 marj) ulaşmıştır.

Poliport, Kocaeli Körfezi’ndeki stratejik konumu ile dökme sıvı depolama, kuru yük & genel kargo ve depolama alanlarında hizmet vermektedir

Poliport’un gelirleri USD bazında olup, fiyat ayarlamaları ABD TÜFE oranında yapılmaktadır. Artan döviz kurları, Poliport’un faaliyet performansını olumlu yönde etkilemektedir. Öte yandan, Poliport’un gelirleri bu yıl sadece iskelede bakım çalışmaları kaynaklı (1Ç22’de tamamlanacak) %14.3 artarak 195 mn TL’ye yükselmiştir (94 milyon TL FAVÖK, yıllık %-0.3). Bu arada, tüm maliyetler TL bazındadır. Poliport alanı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralanmıştır. 9A21’de yıllık TÜFE düzeltmesine tabi olan kira bedeli 9mn TL idi. (kira sözleşmesi 2033’te sona erecek ve yenilemeye tabi). Bakım çalışmasının tamamlanması ile Poliport, 2022’de 20-25mn USD FAVÖK’e ulaşabilir. Halihazırda dökme sıvı depolama kapasitesi 271 bin m³’tür. Şirket, sürdürülebilir FAVÖK üretimini iki katına çıkarmak amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 60 mn USD yatırımla bunu 436 bin m³’e çıkarmayı planlamaktadır.

Polisan Kimya formaldehit & reçineleri, yapı kimyasalları ve adblue alanlarında faaliyet göstermektedir

2021 yılında başlayan 5 mn EUR yeni reçine tesisi yatırımının 2022’de tamamlanması beklenmekte ve katma değeri yüksek reçinelerle ihracatın artırılması hedefleniyor. Polisan Holding’in %40 hissesine sahip olduğu Rohm & Haas, emülsiyon polimerleri, katkı maddeleri ve bunların hammaddelerinin alım, satım ve pazarlaması alanında faaliyet göstermektedir.

Şirketin uluslararası yatırımı olan Polisan Hellas, 2013 yılında 8.7mn EUR karşılığında satın alınmıştır

Polisan Hellas, Yunanistan ve Balkanlar’daki tek Polietilen Tereftalat (PET) ve öncü r-PET granül ve şişe preform üreticilerinden biridir. Gelirler ve maliyetler Euro bazındadır ve şirket 9A21’de 58,8mn TL FAVÖK (9A20’de -10.1 mn TL) elde etmiştir.

Sonuç:

NAD hesaplamalarımıza göre (Bkz. Görsel 1), şirket şu anda %17 iskonto ile işlem görmektedir. 9A21’de şirketin net borcu 267mn TL (1x 12A FAVÖK) olmuştur.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler