Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’dan Anadolu Grubu Holding için şirket analizi

Anadolu Grubu Holding geçtiğimiz on yıl içerisinde Alternatifbank ve gayrimenkul gibi birçok ana faaliyet dışı işkolundan başarılı bir şekilde çıkmayı başarmıştır...

Gedik Yatırım’dan Anadolu Grubu Holding için şirket analizi

Anadolu Grubu Holding hızlı tüketim ürünlerine odaklanmış uluslararası ortaklıkları bulunan bir holding şirketi olarak ön plana çıkmaktadır

Bira, meşrubat ve perakende segmentleri borç hariç net aktif değerinin %80’ini oluşturmaktadır. Bira segmentinde AB Inbev ile başarılı bir ortaklığı bulunan şirket meşrubat tarafında ise Coca-Cola Company ile iş birliği yapmaktadır. Migros ise Türkiye’nin öncü perakende şirketi olarak yüksek büyüme vadetmektedir. 

İştirak edilen şirketlerin başarılı faaliyet performansı ile konsolide FAVÖK büyüme göstermektedir

Şirketin düzeltilmiş konsolide FAVÖK rakamının 2021 yılında 2020 yılındaki 8.4 milyar TL’nin oldukça üzerine çıkarak 9.8 milyar TL seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Bu artışta özellikle Coca-Cola ve Migros’un faaliyet karındaki iyileşmenin etkisi olacaktır. Gelirlerdeki coğrafi çeşitlilik ve bulunduğu ülkelerdeki potansiyel bu büyümenin ve karlılığın devam etmesini sağlayacaktır.

Ana işkolu dışındaki segmentlerin payının azalması ile etkili portföy yönetimi dikkat çekmektedir

Anadolu Grubu Holding geçtiğimiz on yıl içerisinde Alternatifbank ve gayrimenkul gibi birçok ana faaliyet dışı işkolundan başarılı bir şekilde çıkmayı başarmıştır.  Bunun yanında Migros gibi bir şirketi portföyüne katarak hızlı tüketim ürünlerine olan odaklanmasını daha da güçlendirmiştir. Bundan sonra da grubun ana işkoluna olan odaklanmasını pekiştirirken bu işkolu dışında kalan segmentlerden ise gerektiğinde çıkış yapabileceğini düşünüyoruz.

Kurlardaki volatiliteye rağmen net borç pozisyonundaki iyileşme devam ediyor

Şirket konsolide Net Borç/FAVÖK rasyosunu geçtiğimiz dönem içerisinde başarılı bir şekilde 1.4x (1Y21) seviyesine kadar indirmeyi başarmıştır (1Y20: 2.1x, 1Y19: 2.7x, 1Y18: 3.6x). Bunda iştiraklerin yükselen karlılıklarıyla birlikte artan nakit yaratma kabiliyeti, etkin bilanço yönetimi ve ana faaliyet dışı varlık satışları da etkili olmuştur. Bu stratejinin devam etmesini ve orta vadede portföy optimizasyonunun da katkısı ile Net Borç/FAVÖK çarpanındaki gerilemenin devam etmesini bekliyoruz.

Riskler

Regülasyonlardaki olası değişiklikler veya vergi ayarlamalarının biracılık segmenti karlılığına olası etkisi. Rekabette olası artış. Ekonomik durgunluk. Emtia fiyatlarındaki oynaklık sonrası maliyetlerin etkilenmesi.

Anadolu Grubu Holding’i Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz

Holding şu anda %33’lük NAD iskontosu ile işlem görse de borç pozisyonundaki azalış trendi, hızlı tüketim ürünlerine olan konsantrasyonu ve yüksek halka açık şirket portföyü ile bu iskontoyu azaltma potansiyeli taşımaktadır. Yaptığımız net aktif değer çalışması uyguladığımız %30 iskonto ile 37.20TL hedef fiyat ve %63 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir.

 Anadolu Grubu Holding (AGHOL)

 Öneri: Endeksin Üzerinde Getiri

 Son Kapanış: 22,80

 Hedef Fiyat: 37,20

 Potansiyel Getiri: %63

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler