Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım, model portföyüne Petkim ve Tofaş’ı ekledi, Sabancı Holding’i portföyden çıkarttı

Gedik Yatırım model portföyünü güncelleyerek portföye Petkim ve Tofaş’ı ekledi,Sabancı Holding’i portföyden çıkarttı...

Gedik Yatırım, model portföyüne Petkim ve Tofaş’ı ekledi, Sabancı Holding’i portföyden çıkarttı

Gedik Yatırım model portföyünü güncelleyerek portföye Petkim ve Tofaş’ı ekledi,Sabancı Holding’i portföyden çıkarttı. Gedik yatırım, portföy güncelleyeme ilişkin şunları açıkladı;

Petkim’i ekliyoruz: 

Petkim’i güçlü faaliyet ivmesi ve cazip değerlemesinden dolayı portföyümüze ekliyoruz. Güçlü seyreden nafta-etilen marjlarının şirketin 2Ç21 karlılık performansına muhtemel etkisinin olumlu olması ile şirketin FAVÖK’ünün çeyreksel bazda %48 yıllık bazda %350 artması beklentimizi daha önceki yayınlarımızda paylaştık. Buna ek olarak marjların 2021’in ikinci yarısında da destekleyici olarak devam etmesi beklentimiz ve şirketin cazip değerlemesi göz önünde bulundurulduğunda olumlu gelişmelerin hisse fiyatına yansımadığını düşünmekteyiz. Şöyle ki, Petkim hisseleri son 3 ayda BIST-100 endeksinin %15 gerisinde performans göstermiş ve cazip çarpanlarda işlem görmektedir (2021T FD/FAVÖK 4,7x). Bunlara ek olarak hissedeki hedef fiyatımız son kapanış fiyatının %43.7 üzerindedir.  

Tofaş’ı ekliyoruz:  

Şirket geçtiğimiz hafta oldukça güçlü finansallar açıklayıp yılsonu hedeflerini yükseltmişti. Güçlü geçen çeyreği destekleyen temellerin devam etmesi ve şirketin cazip değerlemesi nedeniyle hisseyi model portföyümüze ekliyoruz. 4,5x seviyesinde bulunan 2021T FD/FAVÖK çarpanı, son on yıllık medyan çarpan olan 6,1x’e kıyasla hisse fiyatının önemli ölçüde iskontolu olduğuna işaret etmektedir. İNA analiziyle ulaştığımız TL43,18 hedef hisse fiyatını kullanarak hesapladığımız 2021T FD/FAVÖK çarpanı ise 5,7x seviyesindedir. Şirketin mevcut al-veya-öde anlaşmalarının da hisseye önemli bir defansif özellik kattığı kanaatindeyiz.

Sabancı Holding’i çıkartıyoruz: 

Hisseyi beğenmemize ve halen ucuz bulmamıza rağmen yakın zamanda önemli bir katalizörü olmadığından dolayı portföyümüzden çıkartıyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Gedik Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler