Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Yüksek Kur ve Enflasyon Temelli Ekonomi…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizin sebep ve enflasyonun netice olduğunu bir kez daha tekrarladı, faiz seviyesinin ülkenin ihtiyaçlarına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi...

Gece Bülteni: ‘Yüksek Kur ve Enflasyon Temelli Ekonomi…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında ekonomi ile ilgili önemli mesajlar verdi. Faiz, kur ve enflasyon ile ilgili değerlendirmeler bundan sonraki ekonominin yeni temellerini gösterir nitelikteydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizin sebep ve enflasyonun netice olduğunu bir kez daha tekrarladı, faiz seviyesinin ülkenin ihtiyaçlarına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Enflasyonun ancak kapalı ekonomilerde parasal daralmalar ile çözüleceğini, Türkiye’nin artık yüksek faiz-düşük kur döngüsünden çıkması gerektiğini vurguladı. Kurda yaşanan yükselişin; yatırım, üretim ve istihdamı olumsuz etkilemeyeceği gibi artacak rekabet gücüne bağlı olarak olumlu etkileyeceğini savundu. Düşük faiz ve buna bağlı olarak yüksek kur ile enflasyon üzerine bir ekonomik temel inşa ediliyor. TCMB’nin faiz indirimlerini bu yeni ekonomi temeller üzerine değerlendirmemiz gerekmektedir. TCMB’nin bu ekonomik temeller üzerinde faiz artırması mümkün görülmediği gibi 2022’de yeni faiz indirimleri gelebileceği anlaşılabilir. Nominal olarak yüksek enflasyonda tüm varlık fiyatlarında artışlar görülebilir, yatırımcılar reel getiri arayışında yüksek getirili ve riskli varlıklara yönelimi tercih edecektir.

Dolar/TL’de rekorlar devam ediyor

ABD Başkanı Biden sürpriz yapmadı ve FED Başkanı olarak Powell ile devam edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine sonrasında yaptığı açıklamalar ve Powell’ın FED Başkan’ı olarak göreve devam edecek olması kuru 11.47 seviyesine taşıdı. 11.37 gün içi destek, 11.60 ve 12.00 direnç seviyeleridir.

BIST100’de söz küçüklerin

Cuma günü %2.2 yükselen BIST100 dışı hisseler, dünde %2.99  yükseldi. Endeks dışı hisselerde işlem hacmi, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti. TCMB Ekim ayı faiz indirimi, bankalar ve holdinglerde yükselişi ateşlemişti, Kasım  ayı faiz indirimi ise endeks dışı hisseleri ateşlemiş oldu. Şükran günü olduğu bu haftada endeks dışı hisselere ilgi sürebilir. 1736 ve 1720 gün içi destek, 1760 ve 1789 gün içi direnç noktalarıdır.

Aralık vadeli BIST30 kontratı

Son bir haftadır yaşanan sıkışmanın sonuna gelindi. Kırmızı ortalama ve yükselen kanal 1917’den yükselmeye devam ediyor ama son bir haftadır 1955 geçilemiyor. Bu sıkışma, yükselen trend içerisinde devam formasyonu olarak görülen yükselen üçgen formasyonuna dönüştü. 1955 direnci kırılması durumunda formasyonun hedefi 2050 olacaktır. Sıkışma 1917 desteğinin kırılması ile sonuçlanırsa 1870-1850 desteklerine gerileyerek yatay trend içerisine dönülecektir.

Aralık vadeli Dolar/TL

Seans içi ortalamaların üzerinde devam eden yükseliş ile birlikte 11.50’de bulunan Fibonacci direnci bugün kırılabilir. Kurda realizasyonların sınırlı kalması, güçlü talebin etkisi ile 11.50 direncinin geçilip 11.725 direncine kısa vadede yönelim görebiliriz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler