Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Şirketlerin Hisse Geri Alımları…’

Borsa İstanbul’da yaşanan yükseliş hareketi faiz indirimleri ile başlamış ve ardından beklentilerden iyi gelen 3. çeyrek kar rakamları ile güç kazanmıştı. Şirketlerin ana hissedarları,  hisselerin gerçek değerini yansıtmadığı için hisse geri alımı programları açıklayarak hisse fiyatlarını destekliyordu...

Gece Bülteni: ‘Şirketlerin Hisse Geri Alımları…’

Borsa İstanbul’da yaşanan yükseliş hareketi faiz indirimleri ile başlamış ve ardından beklentilerden iyi gelen 3. çeyrek kar rakamları ile güç kazanmıştı. Şirketlerin ana hissedarları,  hisselerin gerçek değerini yansıtmadığı için hisse geri alımı programları açıklayarak hisse fiyatlarını destekliyordu. Son dönemde Koç Holding tarihinde ilk kez geri alım programı açıklamış ve 700 milyon TL büyüklük ile dikkat çekmişti.   Arçelik aynı tarihte 2.4 milyar TL geri alım programı başlatmıştı.

Temmuz ayında başlayan bu alımlar hisseleri olumlu etki etmişti ama piyasa üzerinde etkisi sınırlı olmuştu. Sasa Polyester, Ekim ayında 500 milyon TL hisse geri alımı duyurmuştu. Sabancı Holding 10 Kasım’da sağlıklı fiyat oluşumunun desteklenmesi,  payların makul değerine kavuşturularak net aktif  değer iskontosunun azaltılması için 1.75 milyar TL büyüklüğünde hisse geri alım programı açıkladı. Yapı Kredi Bankası ana ortağı Koç Holding, diğer ortak olan Unicredit’in hisselerinin %18’ini 3.5 milyar TL bedel ödeyerek satın aldı, çağrı zorunluluğu gereken bir alımı gerçekleştirdi. Dün ise Garanti Bankası ana ortağı BBVA, Cuma günkü hisse kapanışının %14.5 üzerinde tüm hisselere gönüllü çağrı yapacağını açıkladı. BBVA’nın bu gönüllü çağrı açıklamasının toplam büyüklüğü 25.7 milyar TL’ye denk gelmektedir. Şirketlerin son dönemde yaptığı geri alımların büyüklüğünün artarak devam etmesi, hisselerin  son dönemdeki yükselişe rağmen halen ne kadar ucuz kaldığını göstermesi açısından değerlidir.

Dolar/TL’de gözler Merkez’de

Dün 10 psikolojik direncinden satışlar gelse de 9.94’den gelen alımlar ile yeniden 10’nun üzerine çıkıldı. 10.01 destek olmak üzere 10.27 direncine doğru kurda yükselişin devamını bekliyoruz. Bugün ABD perakende satış verisi ve Perşembe günkü TCMB faiz kararı, kur üzerinde etkili olabilir.

BIST100’de tarihi gün

BBVA’nın Garanti Bankası’nda gönüllü çağrı açıklaması sonrasında 5 büyük banka günü tavandan tamamladı. BBVA’nın 25.7 milyar TL büyüklüğe ulaşabilecek çağrı açıklaması, uzun vadeli düşünen yabancıları Borsa İstanbul’a çekebilir. Para girişinin devamı BIST100’ü 176.5 dolar bazlı zirvesine taşıyabilir. Kısa vadede destek seviyemiz 1682’de bulunmaktadır.

Aralık vadeli BIST30 kontratı

Yükselen trend çeşitli düzeltmeler içerisinde devam ediyordu. Dünkü sert alımlar ile birlikte yükselen trend dışına çıkıldı. Ortalamalar fiyatların oldukça gerisinde kalırken, kısa vadeli ilk destek Fibonacci noktası olan 1929 ve yakın ortalaması 1900 takip edilebilir. 2000 psikolojik direnç, 2191 seviyesi fibonacci direnci olarak izlenebilir.

Aralık vadeli Dolar/TL

10.14’ün ana destek haline gelmesi ile oluşan taban yeni bir yükseliş dalgası başlattı. 10.20 direnci kırılırken, dün verdiğimiz 10.2585 kısa vadeli hedefinden sınırlı kar realizasyonların geldiğini görüyoruz. 10.2585 direncinin kırılması durumunda 10.40’a yükseliş hız kazanabilir. 10.20 ve 10.14 destek seviyelerimizdir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler