Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Önemli bir yarım gün…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin G-20 zirvesi yerine 1 Kasım Pazartesi günü Glasgow’da gerçekleşecek İklim Zirvesinde olacağını açıkladı...

Gece Bülteni: ‘Önemli bir yarım gün…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin G-20 zirvesi yerine 1 Kasım Pazartesi günü Glasgow’da gerçekleşecek İklim Zirvesinde olacağını açıkladı, görüşmenin en önemli maddesinin ise Türkiye’nin F-35 uçakları ile ilgili 1.4 milyar $ yapılan ödeme olacağını belirtti.

Erdoğan, Biden ile Türkiye’ye olan 1.4 milyar $ borca karşılık F-16 uçakları ile ödeme teklifini konuşacaklarını açıkladı. Hafta sonu G-20 zirvesinin önemi bu gelişme ile azalmakla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı ikili temaslar gelecek hafta piyasalar açılırken etkili olabilir.

Dolar/TL, tatil öncesinde yataya geçti

Bugün açıklanacak TCMB enflasyon raporunda büyük bir sürpriz beklemiyoruz, hafta sonu gerçekleşecek Erdoğan-Biden görüşmesinin Pazartesi gününe kalmış olması ile birlikte Dolar/TL’nin 9.46-9.607 aralığında yatay bir seyir izlemesini bekliyoruz.

BIST100’de bilançolar etkili

Akbank’ın güçlü kar açıklaması sonrasında dün bankacılık sektörü %2.89 artış gösterdi. Bugünde Garanti Bankası’nın güçlü gelen kar rakamları, bankacılık sektöründe yükselişin devamını sağlayabilir. 1519-1525 direnç bölgesine yükseldik,  direnç bölgesinden gelecek realizasyonda ilk destek seviyemiz 1479 olacaktır.

Aralık vadeli BIST30 kontratı

Aralık ayı vadesinde büyük resime baktığımızda 1666 zirvesini test ediyoruz, yükselen ana kanal direncimiz ise 1674’den yükseliyor. Nisan ayından bu yana yükselen trend korunuyor. Bu nedenle 1666-1674 aralığında kar realizasyonları gelebileceğini düşünüyoruz, kısa vadeli realizasyonlarda ilk desteğimiz 1650 olacaktır.

Aralık vadeli Dolar/TL

Aralık vadeli kontratta yükselen trendimiz 9.704’den, kırmızı ortalamamız ise 9.78 seviyesinden geçmektedir. Yükselen trend içinde 9.78-9.80 destek aralığının korunmasını ve 9.931 direnç seviyesine doğru yükselişin devam etmesini bekliyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler