Sosyal Medya

Ekonomi

Muhalefetten zam dalgasına sert tepki

Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni bir döneme girilirken, peş peşe gelen zamlar hem muhalefetin hem de vatandaşın tepkisine neden oldu. Elektrik…

Muhalefetten zam dalgasına sert tepki

Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni bir döneme girilirken, peş peşe gelen zamlar hem muhalefetin hem de vatandaşın tepkisine neden oldu. Elektrik ve doğalgaza gelen yüksek zamlara tepkiler çığ gibi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Yetti be yetti” diyerek zamları eleştirirken, benzer bir tepki CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan geldi: Zam üstüne zam. Artık millet bıktı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, maliyet artışları nedeniyle elektriğe zam yapıldığını duyurdu. Tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapıldı. Böylece elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 zamlanmış oldu.

Elektriğin ardından doğalgaz fiyatlarına da zamlandı. Zam oranı, konut aboneleri tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20, elektrik üretim santralleri tarifesine ise yüzde 20,2 oldu.

“ZAM ÜSTÜNE ZAM, MİLLET BIKTI”

Elektrik ve doğalgaza gelen yüksek zamlara muhalefetten de peş peşe tepki geldi.

Twitter’dan paylaşım yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç “Yeni ay geldi. Doğalgaza yine zam…Hem de bu sefer konuta yüzde 12, sanayiye yüzde 20 zam. Artık millet bıktı” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Temmuz’da Türkiye ekonomisi şahlanacak” açıklamasını hatırlatarak, “Yurttaşının aklıyla bu kadar çok alay eden, başka bir hükümet dünya üzerinde yok” yorumunda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Niye zam yaptınız ki, hani ekonomimiz pik yapmıştı? Hani bu Avrupa bizi kıskanıyordu! Yarından tezi yok bu zammı Sayın Cumhurbaşkanı iptal eder, demedi demeyin. Göreceksiniz öngörümde isabet edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler