Sosyal Medya

Politika

Karamollaoğlu: Gençler yurtdışına gidiyor, ‘aç kalın, sabredin’ demekle ikna olmazlar

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DW Türkçe’ye verdiği özel röportajda ekonomi yönetiminden gençlere vaatlerine, erken seçim hesaplarından…

Karamollaoğlu: Gençler yurtdışına gidiyor, ‘aç kalın, sabredin’ demekle ikna olmazlar

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DW Türkçe’ye verdiği özel röportajda ekonomi yönetiminden gençlere vaatlerine, erken seçim hesaplarından Millet İttifakı’nın ortak adayına kadar birçok konuda sorularımızı yanıtladı.

 

Karamollaoğlu iktidarın 2022 sonuna doğru erken seçime gidebileceğini söyledi. Muhalefetteki partilerin üzerinde uzlaşacağı bir Cumhurbaşkanı adayının bulunmasının “zor ama imkansız” olmadığını belirten Karamollaoğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adayını şimdiden belirleyerek açıklaması durumunda, iktidarın adayın “paçavrasını çıkaracağını” aktardı. Saadet Partisi lideri, Kürt sorununun çözümü için anayasa ve kanunları çerçeve çizerek, HDP’nin halen Meclis’te temsil edildiği için meşru bir parti olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikalarını isabetli bulmayan Karamollaoğlu, başarılı olunsa “Türkiye bugünkü olduğu noktada olmazdı” dedi. Sadece gençlerin değil, aynı zamanda yetişmiş insanların da yurt dışına gittiğinin altını çizen Saadet partisi lideri, ‘Aç kalın, dişinizi sıkın, sabredin şartlar düzelecek’ demekle gençlerin ikna olmayacağını, bu insanların ülkede kalmaları için onlara iş imkanı sunulması gerektiğini belirtti.

 

Deutsche Welle videosu

 

FÖŞ anlattı:  Vatandaş İçin “Winter Is Coming”

 

Veysi Dündar yazdı: Kılıçdaroğlu ve Demirtaş Demokrasiye Çağırıyor

 

Devlet Bahçeli’den Erdoğan’a rest

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler